Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Viktigt år väntar Noah Andersson

Noah Andersson har ett viktigt år framför sig. Kungälvssonen går in på sista året på kontraktet med Färjestad och hoppas kunna visa att han hör hemma på högsta nivån.

Kungälvs IK-fostrade Noah Andersson berättar att han tillbringat sommaren hemma i Kungälv med vänner. Men sedan ett par veckor tillbaka är det full fart och fokus på ishockeyn.

– Vi körde fysträning i några veckor innan vi gick på ledighet och nu är vi tillbaka i full träning. Det är svinkul att vara tillbaka och det är hårdträning från start som gäller, det är riktigt skönt, säger Noah Andersson, och fortsätter:

– Jag känner mig i form, både starkare och snabbare än tidigare. Det känns riktigt bra. Sommarträningen har gett resultat.

Målet är A-laget

Det stora målet för säsongen är att ta en tröja i Färjestads a-lag.

– Planen är att börja med juniorerna och göra det så bra som möjligt. Sen när chansen kommer ska jag försöka ta en tröja i a-laget, säger Andersson och tillägger:

– Det är både min och Färjestads plan. Att börja i juniorlaget och sen kanske man får chansen. Då är det bara att visa att man hör hemma i A-laget.

Har tio matcher i SHL

Noah har redan fått pröva på högsta nivån. Sedan han kom till Färjestad har det blivit tio matcher i SHL. Sex matcher under säsongen 2019/20 och fyra matcher säsongen 2020/21. I år har han till viss del tillbringat försäsongen med A-laget.

– Det är nyttigt att känna på och veta vad som krävs att spela på den nivån. Jag har tränat fysträning med A-laget hela sommaren. Det är bra att få lära känna alla gubbar på ett mer personligt plan. Då känns det mer tryggt att få chansen att spela när man känner alla lite bättre, tror jag, säger han och fortsätter:

– Det har varit riktigt kul. Det är stora grabbar att tävla mot men det är en stor sporre att få chansen att se hur de tränar. Hur det är att vara ett proffs.

Vet vad som krävs

När säsongen drar igång är det U20-laget som gäller för Noah till att börja med. Men när chansen väl kommer vet han vad som krävs.

– För att kunna ta klivet upp handlar det om att göra det så bra som möjligt i juniorlaget. Att vara ett gott exempel. Om man får chansen är det viktigt att inte komma tillbaka och vara lat. Man måste vara på helspänn hela tiden, säger han.

Förra säsongen blev det förutom Färjestad även ett lån till Halmstad Hammers i Hockeyettan. Där blev det i slutändan ett mål och en assist på åtta matcher.

– Det var väldigt lärorikt. De spelar lite annan ishockey och det var lite annan miljö. Att känna på det var jättenyttigt tror jag, säger Noah.

Sista året

För Noah Andersson är kanske årets säsong extra viktig. 19-åringens kontrakt med Färjestad går ut efter säsongen.

– Det är mitt sista år på kontraktet, så det är ett viktigt år för mig att prestera. Det är klart att det påverkar lite. Man vill vara där uppe. Men samtidigt gäller det att göra det man är bra på. När man tränar hårt kommer bra saker, säger Andersson.

– Det är bara att fortsätta i den riktningen jag har gjort.

För Noah väntar nu några träningsmatcher till innan säsongen drar igång på allvar. Bland annat möter han Frölunda i en träningsmatch under lördagen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.