Jubel i IFK Kungälv. Det blev 9–3 mot Katrineholm.
Jubel i IFK Kungälv. Det blev 9–3 mot Katrineholm. Bild: Pontus Söderman

Veteranerna visade vägen till första storsegern för IFK

IFK Kungälv hade inga problem med Katrineholm. Det blev storseger i andra matchen på Skarpe nord.

ANNONS
|

Det dröjde till sjätte spelminuten innan Patrik ”Putte” Sunnanängs hittade rätt. Sedan drog IFK Kungälv i väg i klassikermötet med Katrineholm. När strålkastarna slocknade på Skarpe nord hade IFK tagit säsongens första storseger med 9–3 (5–1).

– Jag är glad för killarnas skull och då bara för segern. Vårt försvarsspel har bra hela tiden, medan vi håller på att spela in ett nytt offensivt spel, där fler deltar. Det har gått knaggligt och vi har gjort det lite för svårt. Idag var vi större, tydligare och rejälare. Och vi fick göra några mål. Fast vi skapade enormt många chanser och med bättre effektivitet kunde vi ha gjort fyra-fem mål till, säger IFK:s tränare Anders Uhlin.

ANNONS

I protokollet är det de två rutinerade rävarna som levererar och har gjort så hela säsongen. Patrik Sunnanängs och Lukas Persson verkar trivas enormt bra ihop. Mot Katrineholm blev det tre mål och en assist vardera.

– Putte är en kvalitetsspelare som är oerhört värdefull. Lukas har sin målfarlighet, men visar också en fantastisk arbetskapacitet. Jag vet inte om han varit i bättre form som spelare. Han är aktiv med ett enormt arbete både offensivt och defensivt, tycker IFK-coachen.

Han fortsätter:

– Vi har många bra spelare och vi håller på att hitta vägar hur man ska spela tillsammans i vårt anfallsspel. Men vi är långt ifrån färdiga, utan är bara i början. Det är ett bra driv i gruppen, alla vill bli bättre både som individer och som lag. Och med många bra spelare finner man vägar.

IFK Kungälv är med i topp tre av allsvenskan, men siktar högre. Anders Uhlin kan i vart fall luta sig till baka och njuta gott.

– Det har varit en bra veckan. Vi har fått Edvin Isaksson, vunnit mot Katrineholm och fått ett positivt besked om hallen (kommunfullmäktige klubbade igenom hallen vid senaste sammanträdet).

Katrineholm är ett lag med egen hall och har varit på is sedan i maj. Men något topplag har det inte blivit av sörmlänningarna för det.

– De håller samma kaliber som de senaste året och har ett antal bra spelare, men vi är ett bättre lag. Många tror att man blir bra bara för att man har en hall, men det ger sig inte självt. En hal ger bara förutsättningarna att bli bra. Man måste träna också.

Bandy

Allsvenskan herr

IFK Kungälv – Katrineholm 9–3 (5–1)

Mål: Patrik Sunnanängs 3, Lukas Persson 3, Viktor Uhlin, Hugo Andersson, Erik Olsson.

Bra: Laginsatsen.

Publik: 338.

ANNONS