Vennström summerar Kongahällas säsong

IK Kongahälla slutar fyra i division 3 sydvästra Götaland herr. Tränaren Stefan Vennström är nöjd med det och hoppas på kontinuitet.

ANNONS
|

Trots förlust mot Åsa i sista omgången kom Kongahälla på gjärde plats, den bästa placeringen på flera år i trean.

– Jättebra. Vi hade 12-13 nya spelare. De ska lära känna varandra, jag ska lära känna dem och de ska lära känna mig. Mycket har handlat om att bygga ett lag, sedan får vi utvärdera vad som har varit bra och mindre bra. Vi ska försöka hitta de spelare vi behöver för att ta nästa steg och sedan bygga vidare på stommen, säger Stefan Vennström.

Han kom till IK Kongahälla från jobb i Skärhamn inför den här säsongen. Tidigare har han coachat Stala/Myckleby ihop med förre Ytterby-tränaren Robert Tartagni. Kongahälla har varit bäst i Kungälv på stor spelaromsättning, halva och ibland hela lag har bytts ut från år till år. Det är en utveckling som Stefan Vennström gärna ser att den bromsas upp, efter att IKK plockade in så pass många nya spelare i vintras.

ANNONS

Vi har haft jäkligt roligt och det är en stabil trupp som kommer och tränar, som vill framåt.

– Vi behöver kontinuitet och det tar tid om man vill göra något bra. Vi har hittat en stabil grupp att jobba med. Kan vi köra med den ett tag blir det bra på sikt.

Vad är du nöjd med?

– Vi har haft jäkligt roligt och det är en stabil trupp som kommer och tränar, som vill framåt. Det är en go´ sammanhållning och spelarna trivs med varandra och i klubben. Spelmässigt har det varit av varierande kvalitet. Det har varit jättefint ena stunden, andra stunder betydligt sämre. Vi behöver en jämnhet för bygga vidare på spelidén nästa år, säger IKK-coachen.

Det låter som att du är kvar som tränare?

– Ja, jag kör på minst ett år till. Vi är på väg åt rätt håll och vi hade läge att hänga på i toppen i somras.

Tyvärr stack några lag som Laholm och Halmia ifrån.

Stefan Vennström räknar med att även tappa någon eller några spelare. Vill någon söka sig uppåt i seriesystemet är det i slutändan bra och smickrande för klubben.

– Fast vårt mål är att gå upp i tvåan. De kan välja att gå dit nu eller vara med på resan hos oss. Vi har också börjat sondera terrängen med nya spelare. Några kommer vi säkert att ta in som kan göra laget mer konkurrenskraftigt och spetsa till det.

Kommer du slå en signal till Yttern också?

– Inte omöjligt, om jag vågar. Ytterby har många duktiga spelare, frågan är om de är sugna på att spela i Kongahälla. Fast vi ska ha ett slagkraftigt lag näst år, spår Stefan Vennström.

ANNONS