Världsrekord av Kungälvssimmare

Anton Arvidsson försvarade inte bara sitt SM-guld i hindersim. Tiden 23,55 innebär också ett nytt världsrekord.
– Det känns surrealistiskt än så länge, säger den nyblivne världsrekordinnehavaren.

ANNONS
|

Anton Arvisson åkte till SM med ett tydligt mål. Att försvara det SM-guld i hindersim han tog förra året. Han lyckades med mycket mer än så och tiden, 23,55, innebär nytt världsrekord.

– Det är väldigt oväntat och förvånande. Jag tror inte jag insett hur snabbt det här loppet var än. De som har lite mer rutin sa det till mig igår att: ”du förstår inte hur snabbt detta är”, berättar Arvidsson.

LÄS MER:Mästarsimmaren ser inga hinder för nytt guld – KSS skickar åtta till ett udda SM

Antons nya världsrekord är en rejäl putsning av det tidigare världsrekord som låg på 23,80.

– Det måste ha varit tajmingen som var mer eller mindre perfekt för mig. Det är väldigt lätt att om an missar ett hinder så försvinner tiondelar eller hundradelar, säger Arvidsson.

ANNONS

Anton Arvidsson berättar om förberedelser, så väl fysiska som mentala som ligger till grund för rekordet.

– Tidigare år har jag nog varit mer fysiskt tränad. Denna gången var jag mycket mer mentalt och taktiskt förberedd. Jag hade visualiserat loppet flertal gånger innan, säger han och fortsätter:

– Nu visste jag antalet armtag mellan varje hinder, istället för att behöva kolla upp och avgöra avståndet visste jag när hindren kom. Det är väl det som kanske har varit den absoluta fördelen jämfört med tidigare år. Men att det skulle gå så här snabbt det trodde jag aldrig.

Förutom Antons framgångar lyckades KSS med flera fina placeringar. Bland annat vann både Svante Tjernström och Mathias Behre sina klasser.

ANNONS