Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Publiken är välkommen in på Skarpe nord på annandag jul. Restriktionerna gäller inte utomhusarrangemang. Bild: Linus Olsson
Publiken är välkommen in på Skarpe nord på annandag jul. Restriktionerna gäller inte utomhusarrangemang. Bild: Linus Olsson

Utomhusmatch gör att IFK tror på publikfest på annandagen

IFK Kungälv hoppas på publikfest på Skarpe nord under annandag jul i derbyt mot Gripen från Trollhättan, trots hårdare restriktioner för att dämpa smittspridningen av covid-19.
Matchen spelas utomhus och då gäller inte de nya kraven. Det viktigaste är att publiken kommer i tid och inte skapar trängsel vid insläppet.

– Vi är oerhört lyckligt lottade av att vi spelar utomhus.

Det är ord som vi inte hört IFK Kungälvs ordförande Ola Dagliden yttra särskilt ofta, om ens alls, de senaste åren. Och inte hört någon annan i eller kring IFK Kungälv säga heller. Just den här helgen är bandyhallen inte lika efterlängtad. Väderprognosen pekar på sol och kyla, samtidigt som inomhusarrangemang kräver sittplatser och en meters avstånd mellan varje sällskap. Det slipper IFK Kungälv på Skarpe nord. ”Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus tillåts bara sittande gäster om det är fler än 20 personer, oavsett vaccinationsbevis” lyder den senaste restriktionen från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

– Som det ser ut nu finns inga begränsningar för publik utomhus. Att vara ute i friska luften är något helt annat än utomhus. Vi hoppas på en publikfest. Vi har sålt över 500 biljetter i förköp och hoppas på väldigt stor på publik. Vi har också en uppmaning till folk att det inte går att komma fem-tio minuter innan matchstart, för då missar man stora delar av matchen. Se till att vara där 30 minuter innan, säger Ola Dagliden.

Vaccinationsintyg är inte heller nödvändigt, men i dagsläget är de flesta vaccinerade. Och IFK Kungälv kommer oavsett att ta sitt ansvar som arrangör för att inte riskera något. Det blir fler insläpp och där ska det helst inte blir någon trängsel. Likadant är det vid kioskerna på insidan.

– Det finns stora ytor på Skarpe nord.

De sportsliga framgångarna den här säsongen för både IFK Kungälv och Gripen bäddar för att det kan bli en hel del folk på Skarpe nord under annandagsklassikern.

– Vi får se om vi kan slå publikrekordet på 3 200 personer lite drygt. Vi har en jättechans. Och Gripen är ett fantastiskt sevärt lag med Johan Esplund och de andra. Vinner vi går vi upp på kvalplats. Det är en match som gäller otroligt mycket. Det borde locka folk, menar Ola Dagliden.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.