Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leah Roos, en av de största talangerna i KS bandy. Bild: Linus Olsson
Leah Roos, en av de största talangerna i KS bandy. Bild: Linus Olsson

Unga KS bandy siktar på klarat kontrakt

KS Bandy har blivit ett år äldre. Med bättre fysik och lite marginaler med sig siktar de på att säkra ytterligare ett år i bandyns finrum.

Karebys bandylag har siktet inställt på nytt kontrakt. Sedan några veckor tillbaka är det relativt unga laget igång med försäsongen på allvar.

– Var har varit igång ett tag vi körde försäsong rätt tidigt. Vi kör både fysträning ute och på rink sen ska vi åka till Vänersborg där vi har en tid i veckan på is också, säger lagledare Camilla Ejderfalk.

Som Kungälvs-Posten tidigare rapporterat har Sara Bergvall lämnat laget. Därtill har Vilda Sundström, 17, återupptagit bandyn och spel i KS bandy igen. Men i övrigt är det samma lag som förra året som ska jaga poäng i Elitserien i år.

LÄS MER: ”Berget” lämnar bandyn – efter 24 år på isen

– Alla i laget tränar på jättebra. Alla har blivit ett år äldre bygger lite mer muskler. Dessutom har vi tagit in en löpcoach, Karin Svensson, som jobbar med kondition och uthållighet.

Just fysiken och konditionen tror Camilla Ejederfalk kan bli ett lyft jämfört med tidigare år.

– Det är lite annorlunda träning mot vad vi kört på tidigare. Men det krävs bra kondition för att hålla en hel match, så man kan hålla huvudet klart så och ta rätt beslut. Den uthålligheten finns nu, vi ser stor skillnad hos många tjejer redan nu, säger Ejderfalk.

– Dessutom utvecklas spelförståelse och split-vision när man blir äldre. Det ska bli kul att se hur de utvecklats i vinter.

En seger förra året

Förra året blev det bara en seger i Elitserien för KS bandy. Å andra sidan spelade det inte så stor roll eftersom inga lag blev nedflyttade från Elitserien på grund av corona. I år hoppas Camilla Ejderfalk att laget ska ha lite mer marginaler med sig.

– Det är tufft men våra spelare är duktiga för sin ålder. Alla tar stora steg när de spelar mot eliten när de måste hålla högt tempo hela tiden. Sen har vi inte backat hem utan försöker hitta spel, där är Annika Lundberg (huvudtränare) jätteduktig på att utveckla dem, säger Ejderfalk och fortsätter:

– Vi hade ganska mycket stolpe ut förra säsongen. Det var inte så att vi blev överkörda av de fyra sista lagen. Vi hade inte riktigt flyt och satte inte våra bollar. Egentligen hade vi haft möjlighet till fler poäng.

Tävlingssäsongen fick däremot tuffast möjliga start. KS bandy mötte svenska mästarlaget Villa Lidköping i Svenska cupen. Där blev det förlust 0–13.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.