Två rivaler blev ett kompisgäng

Grannklubbarna Kareby och Kode är rivaler i vanliga fall. Men till Gothia cup drog de ihop ett gemensamt P18-lag.

ANNONS

I sista gruppspelsmatchen på Mossens IP i Johanneberg har Kareby Kode det tufft. GC Academy från USA är numret större. ”De har pulsklockor” konstaterar tränaren Jimmie Larsson, som ihop med Jimmy Karlsson och Morten Eriksen har tagit på sig att coacha laget under Gothia cup.

Initiativtagare Eriksen

Målvakten och lagkaptenen Fredrik Eriksen får jobba hårt som sista utpost.

– Jag gör mitt bästa för att hålla siffrorna nere. Det här är jätteroligt. Jag var en av dem som drog igång det här, kul att det blev som det blev. Vi trodde inte att vi skulle ha ett så starkt lag, det blev bättre än vi tänkte. Vi har fått ut det bästa av lagen, med bra spelare på varje position, tycker han.

I gruppspelet hade Kareby Kode mött ett sydafrikanskt lag och ett tyskt lag och fått med sig en poäng inför avslutningen mot GC Academy i B18 grupp 3. Och i den kampen är amerikanerna klart starkast och får till fyra fullträffar, mot Kareby Kodes noll.

Bra motstånd

– Vi har mött väldigt bra lag, lag som är här för att vinna hela turneringen. De har velat lite mer än oss. Vi är jättetaggade för nästa steg i turneringen. Vi ska gå hela vägen där i stället, lovar Fredrik Eriksen.

Kode har bidrag med några spelare som är med i A-truppen, bland annat Jonathan Hartwig. Från Kareby är de flesta hämtade ifrån 02/03-laget. Kareby Kode har bara hunnit spela ihop sig under en veckas tid. Det är en förklaring till att laget var aningen tröga i starten.

– Det har varit en liten nackdel. I första matchen var det inte alla killar som kunde varandras namn. Och vi har haft svårt att göra mål, men vi har mött väldigt bra lag. Vi hoppas på mer i B-slutspelet.

Folkfest och fotboll

Fredrik Eriksen har spelat i Gothia cup tidigare och han gillar det.

– Många killar har inte varit med förr. Visst, det är en annan sammanhållning i laget om man åker på en utlandsresa, men det här är en helt annan grej, en folkfest. Det är extremt roligt att kunna delta i det här och få vara med i något så stort.

32-delsfinalen i B-slutspelet mot Bälinge spelades torsdag eftermiddag.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

ANNONS