Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

Två förlorade poäng när Ytterby kryssade mot Angered

Ytterby IS hade chansen att ta sig upp på något säkrare mark i division 3 men efter 1–1 hemma mot nästjumbon Angered MBIK blev det snarare på stället halt och negativ kvalplats.

YIS såg ut att kunna ta tre värdefulla poäng hemma på ett blåsigt Ytterns IP men Sebastian Strömqvist fick inte bli matchhjälte.

I den 89:e matchminuten nickade Bernard Sefer in 1–1 för Angered vilket också blev slutresultatet.

Är det en vunnen eller två förlorade poäng?

– Två förlorade, svarade Albin Granbacke som i avstängde ordinarie lagkaptenen Martin Sjöbergs frånvaro fick ta på sig kaptensbindeln, ett besked Albin för övrigt fick i samband med onsdagens träning.

– För mig spelar det ingen roll om jag har bindeln. Alla har en lika viktig roll. Och jag försöker spela som jag alltid gör. Men man får ju prata lite mer med domaren.

Blåsigt och halt

Matchklockan på Ytterns IP fungerade inte – det bad matchspeakern om ursäkt för – och i kiosken gjorde problem med elen att det tog tid att koka korv.

De yttre väderomständigheterna för söndagseftermiddagens fajt var inte heller de bästa. En ihärdig och kraftfull sidledsvind i kombination med en hal plan gjorde att det stundtals blev svårt att bedriva fotboll.

– I den första halvleken var det OK, tycker jag. Sedan blev planen sämre. Det var mycket värre i den andra halvleken. Då halkade man ännu mer, säger Albin.

Gräset släppte?

– Ja, den gjorde det. Men jag tycker ändå att den var i hyfsat skick idag, säger han.

Straff eller inte?

Angered hade inför matchen bara vunnit två matcher och kryssat i en på 16 kamper. Laget har i praktiken åkt ur trean. Men det märktes inte på plan där de svartklädda spelade med stor frenesi och entusiasm.

Ytterby å sin sida uppträdde något lugnare och kunde, inte minst på små ytor och i trängda lägen, spela sig ur situationerna.

Ytterbys ledningsmål kom med sex minuter kvar att spela av den första halvleken. Ett anfall såg ut att ta slut både en och två gånger innan Sebastian Strömqvist petade in bollen.

Möjligen hade det kunnat stå 2–0 til YIS då Fabian Andersson i den 25:e matchminuten blev nedriven eller nedsprungen i straffområdet.

– Jag stod så jävla långtifrån men det kändes som att ”Fabbe” blev nedsprungen. Men man vet ju inte om han hade hunnit upp bollen ändå, säger Granbacke.

– Men ”Fabbe” är ju precis framför honom. I mina ögon blir han nedsprungen.

Granbacke säger att Ytterbys träningsvecka har varit bra.

– Vi har haft fullt fokus hela veckan, det har varit väldigt bra, säger Granbacke.

– Vi vet att vi måste börja ta poäng nu, helst tre pinnar i varje match. Vi ligger ju inte så bra till. Men det gick inte hela vägen idag, säger han

– Vi kände att vi hade matchen i första halvlek och det såg stabilt ut. Vi kände oss inte jättehotade.

Inte slappna av

Att spela fotboll med kniven på stupen är en – bokstavligt talat – tveeggad upplevelse.

– Ah, jag tycker att det är kul! säger Albin.

Du menar när det gäller något?

– Ja, för man kan inte slappna av en minut. Man får köra stenhårt hela tiden, säger han.

I nästa omgång kommande lördag väntar en verklig sexpoängsmatch. Ytterby på kvalplats med 23 poäng möter då Åsa IF på nedflyttningsplats med 22 pinnar.

Sex poäng skiljer

Kungälvs kommuns andra lag i division 3 – IK Kongahälla – hade en sur lördagseftermiddag. Hemma på Kongevi förlorade man stort med 1–4 mot Åstorps IF, ett dåligt resultat för både IKK och Ytterby IS. då Åstorp slåss i samma del av tabellen som YIS..

– För jävligt. Domaren tappar matchen direkt. Åstorp spelar sitt spel bra, sparkar långt och spelar fult. Tuff förlust, kommenterar assisterande tränaren Joakim Holm i Kongahälla matchen.

IKK ligger på fjärde plats i tabellen och det låter kanske komfortabelt i jämförelse med Ytterby på negativ kvalplats. Men det skiljer faktiskt bara sex poäng mellan Kongahälla och Åsa på nedflyttningsplats när det återstår fem omgångar och 15 poäng att spela om. Upplösningen på division 3 sydvästra Götaland kan därför bli riktigt spännande.

Fotboll

Division 3 sydvästra Götaland herr

Ytterby IS-Angered MBIK 1–1 (1–0)

Målskytt YIS: Sebastian Strömqvist.

IK Kongahälla – Åstorps IF 1–4 (0–1)

Målskytt IKK: Hugo Wolfbrant

LÄS OCKSÅ: Victor Andersson matchhjälte för Ytterby hemma mot Vinberg

LÄS OCKSÅ: Storseger för Ytterby mot topplaget – IKK föll hemma

LÄS OCKSÅ: Bengaler och brinnande känslor i Kongahällas derbyvinst

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.