Tvärstopp, Kungälvs HK – Lugi tog första ronden i kvartsfinalen

Kungälvs HK har det fortsatt tungt. I ett välfyllt Mimershallen var det Lugi som var hetast för gå vidare.
– Det är rond ett och förhoppningsvis har vi fyra ronder kvar, menar lagkaptenen Wilma Pettersson i KHK.

ANNONS
|

Det såg ut som ett extra taggat Kungälvs HK under första minuterna mot Lugi. Skam vore annat, slutspel är den starkaste kryddan i Mimershallens handbollsgryta. De senaste matcherna har knappast varit Kungälvs HK:s bästa. Tjejerna har hamnat i stora underlägen mot både Lugi hemma i serien och borta mot Heid. Ett återfunnet självförtroende och nytt bränsle till formen var ett krav.

Första halvlek var en hint om motsatsen. Lugi gjorde ett litet ryck efter tio minuter. Tränaren Hamed Khazrai drog i nödbromsen för ett time out-snack och genast satt avsluten igen, precist och med variation från sex och nio meter, från vänster höger och mitten.

ANNONS

I slutet av halvleken var det Lugi som stack i väg igen, medan Kungälv inte tog vara på de chanser som snodde till sig de gångerna när gästerna slarvade bort sina lägen. Vid en handfull skott var det stolpe och ribba som räddade för Lugi.

I paus var det KHK-underläge 10–15.

I början av andra halvlek gick Agnes Åseskog in i målet istället för Yasminee Gluic. Efter par räddningar hade även hon svårt att greppa bollen och Gluic kom tillbaka in i matchen. Signifikativt för Kungälv just där var ett snyggt mål där domarna blåste av precis när bollen nådde nätet, en straff som Mia Lagumdzija brände, sin andra straffmiss av två möjliga. Ersättaren Kristina Zubonja drog två minuter senare.sin sexmetare utanför.

Med knappa kvarten var det nio mål upp till Lugi. Kungälv hade inte energin eller kunnandet att ta sig tillbaka i matchen. Eller? KHK chansade med sju spelare i anfallen och tom bur, det gick bra i några anfall, sämre i några när de straffades med långbollar direkt i mål. Och Kungälv fastnade många gånger i sidledsspel. Tendenserna fanns där och försöket att komma i kappa vår ärligt menat, men det är inte Kungälvs flyt just nu.

Första ronden gick till Lugi. Det blev Kungälvs-förlust med 24–30 och KHK är kvar i svackan som avslutade serien.

– Givetvis aldrig roligt att förlora. Samtidigt har vi ett bra snack i omklädningsrummet om vad vi ska förbättra. Det är upp till oss själva om vi ska åka ner till Lund och vinna nästa vecka, säger Wilma Pettersson.

Som vad?

– Det är detaljer i spelet som jag tycker att vi gör för dåligt idag. Det är några försvarsgrejer och anfallsgrejer. Lugi gör en ok match, men jag tycker att vi faller på egna misstag.

Wilma Pettersson har inte känt att det hänt något och tycker inte att laget har fastnat i en svacka, trots stora och tidiga underlägen som varit svåra att hämta igen i flera matcher i rad..

– Absolut inte, jag tror att det är tillfälligheter. Vi gör för många dåliga grejer och då rinner det i väg i handboll. Det är som det är, säger hon och fortsätter:

– Klart tråkigt att förlora, samtidigt handlar ett slutspel om att lägga den här matchen bakom sig. Det går inte att fundera på den i en vecka, utan bort med den efter i kväll, sedan är det ny match att fokusera på.

Många träträffar och tre missade straffar är också dyrt i en kvartsfinal?

– Finns alltid något att skylla på, men jag tycker att det finns flera saker. Det är inte så att vi faller på att vi missar några straffar. Det finns annat att ta på.

Nästa rond går i Lund 5 april.

Handboll

SM kvartsfinal 1:5 dam

Kungälvs HK – Lugi HF 24–30 (10–15)

Lugi leder med 1–0 i matcher.

Mål: Mia Lagumdzija 6, Alma Jöhnsson 5, Wilma Pettersson 5, Maja Fredén 3, Linnéa Rundberg 3, Marie Wall 2.

Publik: 478.

ANNONS