Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Mikaelsson och IK Kongahälla föll i sista omgången mot Hestrafors. Bild: Linus Olsson
Tobias Mikaelsson och IK Kongahälla föll i sista omgången mot Hestrafors. Bild: Linus Olsson

Turbulensåret över – IKK sjua

IK Kongahälla föll i slutet med 0–1 borta mot Hestrafors i sista omgången. IKK slutar sjua i serien, ett minusmål från sjätteplatsen.

Hestrafors borta brukar vara en tuff uppgift. Så även nu för IK Kongahälla som kom till matchen med några nyckelspelare borta och en ung bänk. Matchens enda mål kom i 80:e minuten. Sedan drog Jonathan Hartwig på sig ett rött kort, innan det ganska kämpiga 2021 var över för IKK.

– Meningen inför säsongen var att försöka få ihop det på något sätt. Det har varit turbulens. Innan start såg det bra ut, men sedan har vi stött på hinder på vägen med mycket spelaromsättning. Vi hade först 26 spelare, när vi sedan hoppade på tåget hade 16 trillat av på grund olika anledningar, konstaterar Muataz Hayek, som lämnar tränarposten efter en säsong och Stefan Vennström tar över.

LÄS MER: Han tar över IK Kongahälla när Hayek tackar för sig

Många unga IKK:are på ingång

Florian Brahimi (flytt till Tidaholm) och Johan Kaage (nybliven pappa som missade våren) var några som gav sena återbud till att vara med. Under säsongen slutade dessutom Douglas Montonen och lagkaptenen Edvin Magnusson Skoglund skadade sig och blev borta resten av säsongen. In kom Reuben Ayarna, Florian Llullakaj och Iset Thoma Hajrizaj, varav de två sistnämna verkligen bidrog till att få fart på laget.

– Vi har också ägnat stor del av året till att spela in yngre killar. Det är den vägen man ska vandra, tycker jag. Det tar ett tag för yngre spelare att leverera på den här nivån. Resultaten gick inte med oss i början, men allteftersom killarna kom in i det mer och mer har resultaten kommit. Det är de unga killarna IKK ska satsa på. De har varit jättebra, många gjorde sin första riktiga A-lagssäsong, menar Muataz Hayek, och tänker på spelare som Max Berlin, Ludvig Holgersson och målvakten Theodor Ferm.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Hestrafors IF – IK Kongahälla 1–0 (1–0)

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.