Arvin Shojaee i Kongahällas bortatröja. IKK har noll pinnar efter tre spelade matcher i division 3 mellersta Götaland.
Arvin Shojaee i Kongahällas bortatröja. IKK har noll pinnar efter tre spelade matcher i division 3 mellersta Götaland. Bild: Linus Olsson

Tungt fall för Kongahälla mot nyblivna serieledaren

Individuella misstag i kombination med avsaknad av ett jävlaranamma gjorde att Kongahälla föll tungt borta mot Kortedala.

ANNONS
|

Lördagens match i division 3 mellersta Götaland slutade med seger för hemmalaget med 3–0.

Därmed kunde laget gå upp i serieledning – de passerade Ytterby IS – medan tabelljumbon IKK fortfarande väntar på sin första pinne.

Om de spelade som serieledare – vad spelade ni som, tycker du?

– Vi är väl inte bättre än vad tabellen visar just nu, tyvärr, säger Muataz Hayek, huvudtränare i Kongakälla.

– Jag tycker att vi är bra med i matchen i första halvlek, men vi gör en del individuella misstag som straffar oss. De bjuder inte på mycket och matchen vänder i andra halvlek med deras första mål.

ANNONS

Just straff var också hur Kortedala gjorde sitt första mål när Gabriel Garis satte 1–0 fem minuter in på andra halvlek. Elvametaren tycker Hayek inte är så mycket att orda om.

– Det var väl ingen jätteallvarlig sak men det var en kille som glidtacklade i straffområdet. Det kan dömas eller passeras – nu valde domaren att döma.

Alla Kortedalas mål kom i andra halvlek. Tappade ni orken?

– Nej, det tycker jag inte! Vi gör en bra första halvlek och vi skapar mest, men vi får ingen utdelning, säger Hayek.

– I andra ska vi fortsätta i samma anda men så kommer straffsituationen. Vi går ner oss lite – vi har inte riktigt det där jävlaranammet i kroppen att ”fan, nu tar vi i lite extra” – och de höjer sig, säger han.

– Alla målen är, kan man säga, individuella misstag.

Tobias Mikaelsson är småskadad men var ändå med på bänken.

– Vi har tyvärr många skador. Hela anfallsbesättningen är skadad. ”Tobbe” är med och spelar. Han hoppade in i andra men är inte hundra procent i fysisk form, säger Hayek.

– Det offensiva spelet har blivit bättre men vi saknar ”spetsen”, någon som kan göra målen för oss. För vi får chanser man vi kan inte förvalta dem, tyvärr.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland

Kortedala-Kongahälla

3–0 (0–0)

ANNONS