Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wilda Ejderfalk och KS bandy hade en svår helg borta mot Sandviken och Skutskär. Bild: Linus Olsson
Wilda Ejderfalk och KS bandy hade en svår helg borta mot Sandviken och Skutskär. Bild: Linus Olsson

Tung turné för KS bandy

KS bandy har varit på turné i Gästrikland. Det slutade i två förluster, mot Skutskär respektive Sandviken.

Topplagen är avklarade. Det var nu KS bandy skulle matcha mot lag i mittenregionen av elitserien. Men ännu än gång ställdes laget mot betydligt mer erfaret motstånd, där snittåldern låg på cirka fem år äldre än KS bandys 18 år.

Tjejerna inledde helgen med match mot Skutskär. Wilda Ejderfalk gav KS bandy ledningen i 26:e minuten, men förra Kareby-spelaren Linnéa Gunnarsson kvitterade för hemmalaget innan paus.

Skutskär tog senare ledningen, men minut 71 klev Wilda Ejderfalt fram och klippte in en straff till 2–2. Tyvärr fick Skutskär ny energi med två snabba mål i . minut 84 och 85, innan de fastställde slutresultatet till 5–2 på övertid.

– Det kändes som att vi var på gång efter första halvleken. Men i andra var vi inte på tå och åkte på två enkla mål. Då går det fort. Isen var dålig eftersom ismaskinen strulade. Vi led nog mest av det när vi inte kunde spela bollen utmed isen. Den bara hoppade överallt, säger tränaren Annika Lundberg i KS bandy.

– Vi tog en time out för att försöka få det att lyfta, men fick ett mål i baken. Surt.

Nästa dag tog laget bussen vidare till Sandviken. Där blev det snäppet tuffare för KS bandy, som hamnade i ett 0–6-underläge innan en timme var spelad. Först i slutminuterna fick de sitt tröstmål, återigen var det Wilda Ejderfalk som nätade för KS bandy.

– Vi fick inte det alls att stämma i första halvlek, vi fick slita i motvind. Vi gick in till halvtidsvilan och sa att vi kan mycket bättre än detta. Sedan gick vi ut till andra halvlek och tjejerna lyfte sig jättemycket, med fint passningsspel, vi höll våra positioner och och spelade 1–1 i andra halvlek. Vi tar med oss andra halvlek, menar Annika Lundberg.

Nu kommer hemmamatcherna mot Sandviken och Skutskär och inte minst dubbelmötena med Mölndal att vara riktiga nyckelmatcher.

– Det kommer att vara viktiga matcher. Det gäller också att vi inte släpper för mycket mot Villa som vi har hemma nästa match (9 december). Där gäller att få ihop det.

Bandy

Elitserien dam

Skutskärs IF/BK – KS bandy 5–2 (1–1)

Mål: Wilda Ejderfalk 2.

Sandvikens AIK – KS bandy 6–1 (5–0)

Mål: Wilda Ejderfalk.

Bra: ”Wilda Ejderfalk var bra hela helgen. I andra matchen var vi bara 13 utespelare, vi har flera sjuka eller skadade, och flera fick byta positioner. Leah Roos tog ett kliv ner i banan och gjorde det bra. Linn Svensson och Emmie Forsberg var bra och Anna Egeberg slet som vanligt. Josefin Andersson, som bor i Linköping, men har tränat med oss några gånger, följde med och hoppade in när vi hade ont om folk” säger Annika Lundberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.