Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tung trippel lämnar Kungälv hockey för serierivalen – ”Ville ha kvar dem”

Rasmus Hultfelt, Oliver Gabay och Wilhelm Grevle är förlorade för Kungälv hockey. Trion väljer att spela för seriekonkurrenten Bäcken nästa säsong.

Kungälvs IK gjorde sin bästa säsong på många år med spel i alltvåan och följande playoff-spel mot division 1. Det räckte inte hela vägen till avancemang i seriesystemet, den vägen är ännu för lång och brant, men KIK överträffade ändå många förväntningar. Anfallsduon Rasmus Hultfelt och Oliver Gabay var starkt bidragande offensivt till framgången, de stod för 41 respektive 35 poäng under säsongen, medan Wilhelm Grevle agerade stabil back.

Nu blir det Bäcken nästa säsong för trion, där de återförenas med förre KIK-tränaren Hannes Eriksson, som är tillbaka som assisterande coach för Järnbrotts-laget.

– Vi ville ha kvar dem, men ibland blir det inte som man önskar. Med tanke på vilken säsong vi gjorde trodde vi att de skulle vilja fortsätta hos oss och utvecklas, säger senioransvarige Hans Sjöström.

Rasmus Hultfelt har Partille som moderklubb och har gjort en kort vända i Mölndal. Han hamnade i Kungälv via hockeygymnasiet och gjorde sin första A-lagsmatch redan säsongen 2016/17. Oliver Gabay har tillhört elitjuniorlagen i Almtuna och U-lagen i Frölunda. Det här var hans första hela säsong som senior och det steget tog han fullt ut. Wilhelm Grevle har gjort fem säsonger som ungdoms- och juniorspelare i Bäcken, med en avstickare till Halmstad Hammers J20-elitlag. Samtliga har varit ordinarie i Kungälv hockey.

Bäcken har tillhört toppen i Kungälvs division 2-serie, men gjorde en mellansäsong senast och missade alltvåan. Det har gått spelare mellan klubbarna tidigare.

– Mest har de gått från Kungälv. Vi vill utveckla spelare så att de kan gå vidare, det är vår plats i näringskedjan, men vi hoppas ju att de går till lag högre upp och inte till lag i samma division. Och vi har ett lite sämre (geografiskt) läge för de som bor i Göteborg, de är väl rädda för Tingsdagstunneln. Fast jag tar den varje dag från jobbet och hem … Nu får andra spelare kliva fram i stället, menar Hans Sjöström.

LÄS OCKSÅ: Han blir Kungälv hockeys tränare nästa säsong

LÄS OCKSÅ: Kungälv tog sig in i hockeyns finrum – klart för J18 elit

LÄS OCKSÅ: Kungälv hockey har spelat klart – ”Har visat att truppen kan göra mycket bra grejer”

LÄS OCKSÅ: Patrik Carlsson trivs i det tysta – hyllar familjen efter succén

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.