Marcus Westerlind jublar över segern i Seglingens mästare.
Marcus Westerlind jublar över segern i Seglingens mästare. Bild: Daniel Stenholm

Tung rutin tog hem Seglingens mästare i Marstrand

Marcus Westerlind är Seglingens mästare. Han snuvade OS-mästarna och andra flerfaldiga mästare när tävlingen avgjordes i Marstrand.

ANNONS
|

I Seglingens mästare tävlar säsongens SM-guldmedaljörer jämte några med wild card. Drygt 40 svenska mästare och samtliga landslagsseglare, varav fler olympiska medaljörer, var på plats i Marstrand för att försöka bli allra bäst bland alla andra svenska mästare.

Marcus Westerlind är årets svenske mästare i Sprint. Nu kan han lägga ytterligare en medalj i prisskåpet efter att hans team var snabbast av alla i finalen.

– Vår taktik i finalen var att inte ta några risker. Vi skulle göra en ”clean” start och sedan så få misstag som möjligt. Det lyckades vi med, säger Marcus Westerlind, en rutinerad seglare som var med i OS i Atlanta 1996 i 470.

ANNONS

Han vann före David Gilmour, svensk mästare i Drake, och 606-vinnare Erik Lindén.

Hans besättning bestod av Oskar Ljung, trimmare, Americas cup-seglaren Magnus ”Mango” Augustsson och Marcus 14-årige son, Viggo Westerlind, som precis lämnat optimistjolleklassen och som gjorde sin första tävling i J/70.

– Det här var jättekul. Det här är något jag kan vara kaxig över ganska länge, säger Viggo..

Silvermedaljören från OS, Anton Dahlberg, hade dominerat tävlingen i hela grundomgången och tog sig till final som bästa båt. Men i finalen gick det sämre för Anton och hans besättning, som slutade åtta.

ANNONS