Tung förlust för Kungälv – Föll hemma mot Höör

Det spelades under torsdagskvällen SHE-handboll i Mimershallen när H65 Höör gästade Kungälv. Med en vinst i bagaget bara dagar tidigare, var förhoppningarna på hemmavinst höga och skulle gett två viktiga poäng i tabellen. Men efter en svag start i andra halvlek från Kungälvs sida gick vinsten istället till bortalaget.

|

Efter att tidigare i veckan, dragit igång serien igen efter långt landslagsuppehåll, fick Kungälvs HK en lysande start med vinst borta mot VästeråsIrsta. Idag var det dags för den första hemmamatchen i Mimershallen sedan i mitten på november.

H65 Höör stod för motståndet, ett lag som inför matchen befann sig i ”ingenmansland” och som med sin niondeplats i tabellen varken låg på kvalplats eller på slutspelsplats. Kungälv däremot har spelat bra och låg på en femteplats, med bara två poäng från en tredjeplats.

H65 Höör hade med andra ord siktet på en slutspelsplacering, och vid vinst i kvällens match skulle så också bli fallet. Kungälv lyckades att hålla skåningarna på avstånd igenom första halvlek. Yasminee Gluic i hemmamålet, stod för en fantastisk insats, och mycket tekniska fel från Höörs sida, gjorde ställningen 13 - 9 i halvtid möjlig.

Släpper in Höör i matchen

Bortalaget hade inte gett upp hoppet om två poäng, och i andra halvlek kliver de ut på planen med en helt annan energi och är mindre slarviga. Kungälv hinner inte med i Höörs chockstart och dryga kvarten in i andra halvlek var ställningen helt lika. Kallduschen gör att Kungälv blir statiska i anfallsspelet och man har svårt att få in bollen i mål.

Detta resulterar sedermera i att H65 Höör tog över ledningen, och är i mångt och mycket det bättre laget i andra halvlek. En jämn och tuff match slutar till slut med förlust för Kungälvs del med slutresultatet 19 – 21.

Hamed Khazrai under matchen mellan Kungälv och H65 Höör
Hamed Khazrai under matchen mellan Kungälv och H65 Höör Bild: MICHAEL ERICHSEN

Båda lagen spelade bra defensivt

Hamed Khazrai, tränare i Kungälvs HK tror att det fanns flera anledningar till att det inte blev två poäng i kvällens match. Trots förlust, menar han att laget fortsatt kommer tro på sig själva

– Vi har ett gott självförtroende och vi kommer ha det framöver också. H65 Höör har många duktiga individuella spelare, och vi släpper bara 21 mål idag vilket egentligen är ganska bra, säger Hamed Khazrai.

Det defensiva spelet höll en hög nivå, och särskilt målrik blev inte matchen. Idag var det bortalaget som drog det längsta strået, och tränaren menar att offensiven kunde varit bättre.

– Vi löser inte riktigt deras 7–6 spel. Sen tycker jag att Höör spelar upp sig i sitt försvarsspel, och vi hittar inte några direkta lägen så vi kommer inte riktigt rätt idag, säger han.

Härnäst väntar dubbelmöte mot rivalerna och nykomlingarna Kärra, som hittills under säsongen inte presterat på SHE nivå. Med åtta förluster och en vinst på nio matcher ligger laget sist i tabellen. Dock tror tränaren Hamed Khazrai inte att det blir en lätt motståndare.

– Det är två läskiga matcher. De kommer kämpa för att hålla sig kvar i ligan. Men vi är såklart lite förbannade efter dagens förlust och längtar efter de två mötena för att visa att vi är på spåret igen, säger han

Handboll SHE

Kungälvs HK – H65 Höör 19 – 21 (13 – 9)

Mål: Mia Lagumdzija 8, Marie Wall 4, Kristina Zubonja 3, Linnéa Rundberg 2, Elin Cindric, Alva Söderbom.

Bra: Yasminee Gluic, Mia Lagumdzija, Kristina Zubonja