Tuff start för Ytterby IS ledde till förlust mot Sävedalens IF

I det bländande vackra vårvädret på Ytterns IP hoppades Ytterbys damer på en ljus tillställning men matchen mot Sävedalen blev allt annat än en solskenshistoria.

ANNONS
|

Ytterby inledde säsongens seriespel med en klar 4–0-seger hemma mot Landvetter men följde upp med en förlust borta mot Eriksberg med 1–2.

Assisterande tränaren Carina Ackerfors var inte närvarande på den senare matchen som var ”en tung förlust”.

– Vi hade hopp om att kunna vända trenden fort. Att kunna ta poäng kändes inte som en omöjlighet, säger Ackerfors om fajten mot det Sävedalen som kom till matchen i lördags eftermiddag utan någon förlust.

– Men vi får ju en otroligt dålig start...

Medvind blev motvind

På knappt tio minuters spel hade gästerna från Sävedalen gjort inte bara ett utan två mål genom Tilda Karlsson och Enni Andersson.

ANNONS

– Hur det än är med sådana starter – även om man har en möjlighet att vända – så sätter det sig mentalt, menar Ackerfors.

Lite kontakt med Sävedalen fick Ytterby då Sofia Åkerström efter en knapp halvtimmes spel reducerade till 1–2.

– Då kände vi i halvlek, både spelare och vi ledare, att det inte skulle vara omöjligt att vända, säger Ackerfors som också konstaterade att den första halvlekens motvind hade vänts till medvind.

Två snabba – igen

Men där Ytterby kanske inte alltid var så effektiva när chanser väl dök upp där var Sävedalen kliniska. I minut 50 respektive 58 hade Saga Willén satt två bollar för Sävedalen.

Den uppförsbacke, med tre mål upp med en dryg halvtimme kvar att spela, var alldeles för brant för Ytterby.

– De är effektivare än oss, säger Ackerfors.

Generationsskifte

Med blott tre spelade matcher av sammanlagt 22 är det måhända en smula tidigt att säga vad för sorts lag Ytterby är säsongen 2023. Ackerfors för dock ett resonemang.

– Vi har några kvar av de rutinerade men det är ett generationsskifte. Vi har så pass många unga att jag nästan tappat åldern på dem, säger Ackerfors.

– Men som ledare kan jag ju tycka att det är lite spännande att det är ett nyare lag och därmed nya möjligheter. Och det här är en rolig grupp att jobba med, säger hon.

Möjlighet till replik på lördagens föreställning kommer på fredag kväll då Ytterby möter Näsets SK i Göteborg

LÄS MER:Trio lämnar Ytterby dam

LÄS MER:Ingen Björk i Ytterby IS – intern lösning när tränarduo tar över

LÄS MER:Ytterby IS jagar måltjuv – vinnarskallen Tilda Persson kan vara vägen dit

Fotboll

Division 3 damer

Ytterby IS-Sävedalens IF

2–5 (1–2)

Målskyttar YIS: Sofia Åkerström och Emma Sandén.

ANNONS