Tuff hemmapremiär mot regerande mästarna

Kungälvs HK spelade för första gången denna säsongen i Mimershallen och det mot tuffast möjliga motstånd. Under onsdagskvällen gjorde de sin andra match i svenska cupen när de tog emot Sävehof IK i en match där regenererade cup mästarna blev för svåra

|

Nytt utspring, ny låt, nya rutiner och på flera sätt ett nytt Kungälv, sprang ut på planen i Mimershallen när hemmapremiären skulle spelas mot Sävehof. Matchen mot topplaget i handbollsligan och de regerande mästarna i cupen, var inte Kungälvs första match för säsongen, men den första på hemmaplan. Premiären blev tung för Kungälvs del då man förlorade med minsta möjliga marginal borta mot Rimbo. Ikväll var det dags för nya tag.

Redan innan matchen blåstes igång hade Kungälv tagit ledningen med 2-0. Det är nämligen så i svenska cupen, att det laget som spelar i den lägre divisionen får tre chanser att skapa ett avstånd redan innan matchen är igång.

När första halvlek väl kom igång började Kungälvs HK bra med mycket fart i sina anfall. Tobias Johansson gjorde sitt första mål inför hemmapublik, och såväl Hannes Rybo som Daniel Wester visade upp sitt skytte från den bästa sidan. Försvarsmässigt kunde hemmalaget också stoltsera med en bra insats. Men Sävehof lyckades ändå tråckla sig igenom. Trots många fina sekvenser från KHK:s del var det ändå gästerna som hade ledningen i halvtid, 17-22.

I andra halvlek kändes det som att Kungälv inte orkade hänga på Sävehof i den uträckningen de gjorde i första. Bortalaget höll ett högt tempo redan från matchstart och i andra halvlek märktes skillnaden ordentligt lagen emellan. Misstagen ökade för KHK:s del och gästerna kunde kontra in väldigt många mål. Kungälv ryckte upp sig en aning mot slutet, visade de flerfaldiga svenska mästarna Sävehof vara för svåra. Men trots förlust finns det mycket från matchen som var bra.

Thomas Bredenfeldt väntar ännu på sin första vinst som tränare för Kungälvs herrar Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tränare Thomas Bredenfeldt lyfter efter matchen flera bitar som han anser var bra. Bland annat tycker han att Kungälvs första fas fungerade bra och han menar att laget gör många bra saker när de trycker på i anfallet. Men en förlust är en förlust och Bredenfeldt säger att förhoppningarna på förhand var att KHK skulle skrälla.

– Jag avskyr att förlora givetvis. Man har ju alltid förhoppningar att man ska vinna, även mot ett lag som är regerande mästare, men Sävehof är oerhört diciplinerade och mycket mycket bra, säger han.

Det är stora skillnader på matchen idag och eran premiär mot Rimbo! Vad beror det på?

– Vi är mycket bättre själva idag när vi möter ett mycket bättre motstånd. Förra matchen blev inte riktigt som vi tänkt oss och trots förlust tycker jag att vi gör väldigt många bra saker idag, säger han

Inför den sista och avgörande matchen i gruppen är det tydligt för tränaren vilka bitar som behöver bli bättre. Han menar bland annat att laget har ett fantastiskt försvarsspel, men att det sker för många individuella misstag.

– Vi måste bli bättre på kommunikation. Att vi pratar och förstår varandra och att vi är överens. För när vi är överens så är vi jämna, och kan periodvis spela jämt med Sävehof, men så fort vi tappar den biten så spelar dom ut oss, säger han.

Kungälv kan fortfarande ta sig vidare från gruppen, men då krävs det vinst mot Skånela i den sista matchen, samt att de andra resultaten går i Kungälvs favör. KHK:s match spelas borta nästa onsdag

Handboll Herr

ATG Svenska Cupen

Kungälvs HK - Sävehof IF 28 - 39 (17-22)

Mål: Hannes Rybo 8, Alexander Regen 6, Emil Lennartsson 5, Daniel Wester, Isak Hane 2, Tobias Johansson 2, Henrik Rhåsson 2, Wilmer Trägårdh

Bra: Hannes Rybo, Kungälvs försvar och snabba anfall