Trubbigt Kode föll i återstarten

Offensiva missar fällde Kode IF när division 5 startade igen för hösten.
– Vi är för trubbiga framåt idag, säger lagets tränare Jimmy Karlsson.

ANNONS
|

Trots fint spel och mycket chanser fick Kode inte till det i höstupptakten mot Hisingen FC. Istället var det hemmalaget som gick ifrån matchen med 2–0-seger och tre poäng.

– Det är jämt hela matchen. Vi skapar massa lägen men gör inte mål. Det är inte svårare än så egentligen, bollen måste in. Gör man noll mål vinner man inte, säger lagets tränare Jimmy Karlsson och fortsätter:

– Vi är för trubbiga framåt idag. De får in ett av sina halvlägen och sen kontrar de in ett mål när vi lyfter laget på slutet.

Tränare Jimmy Karlsson berättar att laget trots allt fick matchbilden dit de ville. Hisingen hade mycket bollinnehav, men Kode kanske de vassaste chanserna när de kunde kontra.

ANNONS

– Man är alltid partisk men jag tycker vi har fler lägen. Det kanske inte stämmer men det känns så. De har mest boll men vi kontrar. Det var så vi ville att det skulle bli, säger han.

”Ett monster på mitten”

En av anledningarna till att Kode kunde spela sitt kontringsspel var Jon Håkansson på mitten. Gång på gång kunde han vinna boll åt gästerna som satte fart.

– Jag tycker vi kommer i de ytorna vi pratat om att vi vill. Vi har jätteduktiga spelare framåt men idag får de inte till det, säger Jimmy Karlsson och fortsätter:

– Jon Håkansson var ett monster på innermittfältet. Det är han som gör att vi kan spela det spelet vi kan för att han vinner så mycket boll.

Bättre spelmässigt än senast

Vårens enda match slutade 2–2 mot Inter Linné IF. Då gjorde Hampus Palmqvist båda målen för Kode som då tappade tvåmålsledning.

– Hampus gjorde två senast, idag har han en lite sämre match. Då behöver någon annan stiga fram. Det vi kan ta med oss är att det här var rent spelmässigt bättre än senast, säger Jimmy Karlsson.

– Men senast fick vi en poäng och idag fick vi noll, det är mycket sämre. Spelmässigt är det steg framåt men det måste generera poäng annars spelar det ingen roll. Det är tre poäng som är det viktiga.

Nästa fredag är det dags för match igen, då väntar Götaholms BK hemma på Kode IP.

Fotboll

Division 5A herr

Hisingen FC – Kode IF 2–0 (0–0)

ANNONS