Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Wennerblom, 14 år, gjorde i torsdags en hole-in-one och albatross på Lysegårdens GK. Det är extremt unikt. Till höger får han en autograf av en av hans idoler: Henrik Stenson. Foto: Privat Bild: baloght
Anton Wennerblom, 14 år, gjorde i torsdags en hole-in-one och albatross på Lysegårdens GK. Det är extremt unikt. Till höger får han en autograf av en av hans idoler: Henrik Stenson. Foto: Privat Bild: baloght

"Trodde bollen rullat förbi greenen"

Det är få golfare förunnat men Anton Wennerblom gjorde det redan vid 14 års ålder.

I samband med de juniortävlingar som klubben arrangerar på torsdagarna lyckades Anton, som spelar för Lysegårdens GK i Kungälv, att på ett par 4-hål göra såväl en albatross som en hole-in-one.

Tävlingen arrangeras som ett så kallt shotgun. Anton lyckades utföra sin bedrift på sitt starthål, som var hål 5 på 9-hålsbanan. Hålet mäter för övrigt 220 meter.

– Jag fick till en bra träff men där vi stod trodde vi att bollen hade rullat förbi greenen. Vi letade och letade men kunde inte hitta bollen. Då frågade jag om någon hade kollat i koppen och där låg bollen, säger Anton.

Hur reagerade du?

– Hjärtat pumpade lite extra! Jag blev både förvånad och chockad.

Exakt hur han ska upprepa sin bedrift återstår att se.

– Men om man övar mycket, så kommer man närmare hålet, menar Anton.

En birdie är som bekant ett under par, en eagle två under par och blir det tre under par har man gjort en albatross. Det går att göra fyra under par och det heter kondor.

– Under mina elva år i klubben har jag aldrig varit med om detta och detta har aldrig hänt i klubbens historia, säger Fredrik Rubensson som är verksamhetsansvarig på Lysegården.

Under ett helt år av golfande i Sverige sker det mellan 2 000 och 2 500 hole-in-one. Då sker det oftast på kortare hål. Att göra en hole-in-one på ett par 4-hål är extremt ovanligt.

Den normala gången är att den som slår en hole-in-one efter genomförd runda ska bjuda de övriga som var med på något starkt. Anton har som ni säkert förstår inte riktigt åldern inne.

– Det blev Pommac som jag delade med min familj och de två jag tävlade med, säger Anton.

Tony Balogh

0303-72 82 24

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.