Trialföraren Linus Almthén från Kareby kan säkra SM-guldet vid seger i Stockholm.
Trialföraren Linus Almthén från Kareby kan säkra SM-guldet vid seger i Stockholm. Bild: Privat

Trial-talangen från Kareby kan köra hem SM-pokalen

Trialföraren Linus Almthén från Kareby har vunnit två deltävlingar och kommit tvåa i en i årets SM-serie. Till helgen kan han säkra totalsegern. Enda hotet är klubbkamraten och Karebybon Daniel Andreasson.

ANNONS

I helgen kördes tredje deltävlingen av fem i SM-serien i trial i Sotenäs. Linus Almhtén vann sin andra tävling för säsongen. Klubbkompisen från Ale TK, rutinerade Daniel Andreasson, som har en första- och en andraplats i år, var trea. Det är Daniel som kan snuva Linus på totalsegern.

– Om jag vinner i Stockholm i helgen behöver jag inte vinna den sista tävlingen i Partille i oktober, säger Linus Almthén, som i så fall tar sitt första SM-guld på seniornivå.

Även om han leder SM-serien, så tycker Linus Almthén att det kunde ha varit ett bättre 2021.

– Det har inte gått jättebra. Jag är inte jättenöjd med just körningen, förutom i Sotenäs. Men det har blivit bra resultat ändå. Det har varit svåra sektioner, alla som kör har tappat lite, säger 19-åringen.

ANNONS

Ingen Eddie i år

I år kör inte mästarföraren Eddie Karlsson trial alls, han satsar helt på enduro. Det har ökat chansen till att att SM-pokalen ska hamna i Kareby. Linus Almthén ser det inte som odelat positivt.

– Det är en duktig förare och även roligt att tävla mot honom. Jag saknar det, säger han.

För ett par veckor sedan Linus Almthén i Portugal och körde för Sverige i lag-VM.

– För två år sedan var vi tvåa på Ibiza. Nu var inte Danne uttagen. Ingen begriper sig på det. Vi är etta och tvåa, jag och han. Jag ville att vi åker dit med bästa laget. Nu kom vi sjua, det kändes inte bra.

LÄS MER:Karebys trial-trio är redo för SM: ”Ska bli spännande”

Det har kommit fram flera duktiga trialföraren från Kareby genom åren. Det verkar fortsätta. I USM var Casper Andermård tvåa. Han har också en tredjeplats tidigare i år.

ANNONS