Trenden bruten – Kungälv skapar avstånd neråt

Kungälvs HK fortsätter att imponera i SHE. Under lördagen mötte de Skara HF i en jämn match där en spelare visade sig vara skillnaden lagen emellan. Nu kan KHK även äntligen se en tråkig trend bruten.

ANNONS
|

Vinst senast mot Västerås Irsta. Förlust matchen dessförinnan mot Skuru. Tittar man bakåt i tiden är det så matcherna sett ut sedan i oktober förra året. Varannan vinst, varannan förlust. I ochg med lördagens match lyckades Kungälv slå hål på den trenden. KHK har historiskt sett haft svårt att vinna mot Skara HF men nu såg ett anfallsglatt hemmalag till att plocka två nya poäng.

Första halvlek bjöd på ganska slarvig handboll med mycket tekniska fel från båda lagen. Det svajade fram och tillbaka där en fyra-måls ledning för Kungälv tidigt i matchen vände och Skara hade ledningen med två mål i halvtid.

ANNONS

Försvar och målvaktsspel var nyckeln till framgång

Kungälv HK och Skara HF var jämna hela matchen igenom, men det fanns en skillnad. Idag hette hon Yasminee Gluic. Tack vare ett starkt försvarspel och en hemmamålvakt som storspelade, kunde KHK se till att kliva upp på en fjärdeplats i tabellen. Hon var nöjd med sin egen och lagets insats idag.

– Jag hade ett bra flow idag. Jag började med en räddning och det brukar resultera i att man kommer bra in i matchen. I andra halvlek stod även försvaret bra och det var tajt i mitten, säger Yasminee Gluic efter matchen.

Hon tror också att dagens vinst var viktig, inte bara för att man bröt en dålig trend, utan även för att det väntar tuffare motstånd i nästa match.

– Jag tror att vi måste få Sävehof att spela i uppställt anfall i nästa match, då deras första och andra fas är väldigt effektivt. Dagens vinst var viktig för att försöka säkra en slutspelsplats, men det kommer krävas några fler vinster, säger hon.

På tisdag den 15 februari kommer Sävehof till Mimershallen för match. De ligger just nu på andra plats i tabellen.

Handboll

SHE

Kungälvs HK 32–29 Skara HF (13–15)

Mål: Mia Lagumdzjia 9, Marie Wall 6, Wilma Pettersson 4, Linnéa Rundberg 4, Alma Jöhnsson 4, Kristina Zubonja 2, Maja Fredén 2, Amanda Sjöstrand Hallman.

Bra: Yasminee Gluic, Marie Wall, Alma Jöhnsson

Publik: 302

ANNONS