Trekungaslaget i rekordform: ”Väldigt kul, men nervöst”

Trekungaslaget blev en succé. Kungälvs idrottshallar fylldes med fläkt, färg och volleyboll.

ANNONS
|

Ellie Norling, Evelina Siitari och Alexander Vikander från Kungälvs level 4-6-grupp har precis spelat klart i den till det närmaste fullsatta Mimershallen. Det har varit en upplevelse.

– Jättekul. Det gick bra och vi hade ett väldigt bra motstånd, säger Ellie Norling och Evelina Siitari.

– Det är roligt att möta andra lag och lära känna hur de spelar och möta olika personer. Sedan har det varit bra att man inte är det bästa laget, för då kan man genom att möta bättre spelare bli en bättre spelare själv, säger Alexander Vikander eftertänksamt.

Har ni blivit bättre i helgen?

ANNONS

– Absolut, säger Alexander.

Man ser att coronan är över när alla kommer hit.

Marko Vainio har många säsonger med det avsomnade herrlaget i Kungälv volley. Han är fortfarande engagerad i klubben och en av de som styr Trekungaslaget i hamn. Här sitter han och Martin Robertsson i speakerbåset och håller koll på vilka matcher som ska spelas.

– Vi kör för fullt och det är nytt rekord igen med 169 lag som spelar. Man ser att coronan är över när alla kommer hit. Tyvärr har vi fått tacka nej till 24 lag som inte fick plats, säger Marko Vainio.

Lördagen gick som smort med få incidenter. Söndagens finalpass såg ut att landa väl de också.

Vilka lag brukar dominera cupen?

– Normalt sett är det Habo som sticker ut, men bland finalisterna i år är det en väldigt stor spridning. Det är Habo, Lund, Sollentuna, Telge, Hästhagen – och Kungälv, säger Marko Vainio.

Det arrangeras två-tre sådana här turneringar per år i Sverige. Cupen är viktig för Sveriges volleybollag och för arrangören.

Vad betyder Trekungaslaget för Kungälv volley?

– Flera saker. För det första är det ekonomiskt en väldigt viktig grej. Våra lag behöver inte sälja lotter eller hålla på med diverse annan försäljning. Vi ställer upp en helg alla ledare, föräldrar och lagen såklart, så har vi årsbalansen avklarad. Sedan är det kul att möta lag från hela Sverige och Norge, vi har över 20 lag från Norge. Det är kul för lagen att möta andra klubbar, det är samma för dem som kommer hit. Och vi i Kungälv har lag i alla klasser, det har aldrig varit så många, säger Marko Vainio.

Level 5-tjejerna i Kungälv Crackers är födda 2009 och har spelat ihop i drygt ett år. Det var Marilynn Koubeissy som började spela och tog med sig kompisarna Lisa Hård, Astrid Andreasson och Linnéa Linn Gullbrantz.

– Det har vi verkligen inte ångrat, säger Lisa Hård.

Vi har ett väldigt bra samarbete i vårt lag. Vi fokuserar på att ha kul, då lyckas man.

De har spelat cup tidigare och kommit trea. När Trekungaslaget avgjordes på hemmaplan var tjejerna ännu bättre och vann klart sin final mot Lund, efter ett riktigt bra andra set.

– Väldigt kul, men nervöst, säger Linnéa Linn Gullbrantz om att spela för Kungälv volleys färger i Mimershallen.

– Det känns jättebra och jättekul. Vi har ett väldigt bra samarbete i vårt lag. Vi fokuserar på att ha kul, då lyckas man. Vi har vunnit alla matcher utom en mot Malmö, som slutade lika, säger Astrid Andreasson.

– Det känns väldigt bra, vi hade bra samarbete. Vi tog det lugnt, stressade inte, men vi var nervösa innan matchen. Vi visste att vi hade vunnit ett set och tänkte: nu kör vi och vinner detta. Det är hemmaplan då vill man vara stark, tycker Marilynn Koubeissy.

– Matchen var jättebra, vi spelade jättebra tillsammans, säger Lisa Hård om finalen.

LÄS MER:Trekungaslaget tillbaka med peppande lag och tävlingsnerv

LÄS MER:40 års engagemang har lett fram till historiskt EM

LÄS MER:Toppuppdrag för Kungälv volleys eldsjäl

LÄS MER:Här är veckans toppnyheter 24 till 30 oktober

LÄS MER:Västtrafik får fem miljoner för ny satsning på pendling

ANNONS