Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterbys högerback Felix Stengarn spelade fram till båda målen när YIS på fredagskvällen vann hemma mot Hisingsbacka. Bild: Linus Olsson
Ytterbys högerback Felix Stengarn spelade fram till båda målen när YIS på fredagskvällen vann hemma mot Hisingsbacka. Bild: Linus Olsson

Tredje raka för Ytterby: ”Finns saker vi kan göra bättre”

Två vunna matcher blev tre i rad när Ytterby hemmaslog Hisingsbacka med 2–1. Då tycker YIS-tränaren Robert Tartagni att det fortfarande finns saker som hans lag kan göra bättre.

När Kungälvs-Posten som hastigast pratade med Tartagni innan kampen konstaterade han att laget spelade sin match mellan Sverige-Slovakien och England-Skottland i det pågående EM i fotboll.

”Då finns det tid att få se lite riktig fotboll” kommenterade Tartagni om det egna lagets möte med Hisingsbacka på fredagskvällen.

Frågan är given: blev det en riktig match?

– Nej, det vill jag nog inte påstå. Vi gör andra halvlek väldigt bra men i första halvlek går det mesta väldigt långsamt, säger Tartagni där gästerna inte hade ett avslut på mål efter första 45.

– Och jag har noterat fem chanser för oss som är avslut på mål och som kräver någon form av insats från deras målvakt.

En skada på Joakim Thornberg ändrade sättet att spela fotboll på. Ersättaren Johan Jussila satte 1–0 efter cirka tolv minuters spel. Tvåan kom från Daniel Alexandersson.

– Det är vår högerback Felix Stengarn som bryter igenom och tar sig fram på båda målen. De gör sedan 2–1 på en frispark. Det blir så klart alltid lite nerv men jag tycker resultatet speglar matchen ganska bra ändå, menar Tartagni.

Nykomlingen YIS har inlett seriespelet med tre segrar på tre matcher och målskillnaden 10–4.

Vad tycker du om den inledningen?

– Som nykomling är starten alltid viktig. Den blir extra viktig med tanke på att vi inte kunnat se så mycket av de andra lagen, säger Tartagni som självfallet är nöjd med nio pinnar.

– Men det finns perioder i matcherna när vi inte riktigt sitter ihop och inte riktigt gör det vi ska. Än så länge har vi inte blivit straffade för det, säger han.

– Jag är jättenöjd med killarna men det är samtidigt kul att det finns saker som vi fortfarande kan göra väldigt mycket bättre.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland

Ytterby-Hisingsbacka

2–1 (0–0)

Målskyttar: Johan Jussila och Daniel Alexandersson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.