Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hälles Michelle Schnellbacher och Sarah Edsberger var två respektive trea i Kretsloppet i Borås. Bild: Privat
Hälles Michelle Schnellbacher och Sarah Edsberger var två respektive trea i Kretsloppet i Borås. Bild: Privat

Trea i Kretsloppet – men nya Varvet får nobben av Sarah

Marstrandslöparen Sarah Edsberger sprang in som trea i Kretsloppet i Borås. Men när Göteborgsvarvets nya lopp kommer på tal blir det tummen ner.

Sarah Edsberger har kunnat träna och tävla för fullt i år. Det var ett tag sen den skadedrabbade Hälle-löparen hade en problemfri säsong. I helgen arrangerades Borås stora löparfest Kretsloppet. Där fanns Sarah Edsberger med på 10 kilometer och slutade på bronsplats. Liduina van Sitteren, Örebro, vann före Hälles Michelle Schnellbacher.

– Det är ett stort lopp och när jag åkte dit hade jag inte tänkt att jag skulle placera mig. Efter tre kilometer fick jag håll och kunde inte maxa löpningen. Därför var jag inte så trött när jag sprang i mål. Tiden var 37,38 minuter, men jag siktade på 36,30. Det var ganska långt ifrån, men jag kunde inte göra något år det, säger hon.

Får elitlöpare håll?

– En del elitlöpare har problem med det. Jag har fått det två gånger på tävling innan. Vi försöker få bukt med det. Kanske ska jag inte träna magen, jag har starka magmuskler och det kan vara en orsak.

Är du nöjd med tredjeplatsen?

– Jag är jättenöjd med den och med genomförandet. De som har fått håll vet nog vad jag menar. Det är mentalt jobbigt att inte kunna springa så fort som jag vill. Det var också en fin bana och kul att träffa alla igen. Och så alla som hejar längs banan, det blir man glad av.

Sarah Edsberger under ett av sina Göteborgsvarv. Den tävlingen får vänta för Marstrandslöparen, som satsar på kortare distanser. Bild: Charlotte Gad
Sarah Edsberger under ett av sina Göteborgsvarv. Den tävlingen får vänta för Marstrandslöparen, som satsar på kortare distanser. Bild: Charlotte Gad

Sarah Edsberger har gjort några av sina bästa prestationer på Göteborgsvarvet. Nu har det ställts in två år i rad och ett ersättningslopp i november har lanserats.

Ska du springa det?

– Absolut inte. De har lagt det samtidigt som ett annat anrikt lopp 6 november, Finalloppet i Skatås i Göteborg. Det är jättekonstigt att de lägger sitt lopp då, det känns inte riktigt ok. Jag vet inte vad Göteborgsvarvet håller på med. Det har kommit mycket kritik på sociala medier, där många skriver vad de tycker om det.

Sarah Edsberger har även sportsliga skäl till att tacka nej.

– Jag springer inte halvmara den här säsongen eller nästa säsong. Jag satsar på fem och tio kilometer, på bana och på asfalt.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.