Annika Sjöberg tar plats som ny ordförande i Svenska volleybollförbundet.
Annika Sjöberg tar plats som ny ordförande i Svenska volleybollförbundet. Bild: Christopher Kullenberg Rothvall

Toppuppdrag för Kungälv volleys eldsjäl

Kungälvs volleys eldsjäl Annika Sjöberg har fått ett stort uppdrag. Hon valdes till ny ordförande för Svenska volleybollförbundet vid det digitala årsmötet i slutet av förra veckan.

ANNONS
|

För en veckan sedan lämnade Svenska volleybollförbundets ordförande Lennart Neovius över en bukett blommor till Kungälvstjejen Sofie Sjöberg, numera elitspelare i Örebro volley, och de andra i volleybollandslaget efter kvalsuccén där Sverige tog sig till EM-slutspel för första gången på 38 år.

Veckan slutade med att Neovius lämnade över ordförandeklubban till Sofies mamma Annika Sjöberg.

Annika Sjöberg är still going strong och fortfarande engagerad tränare för ungdomarna. Bild: Niklas Ohlson
Annika Sjöberg är still going strong och fortfarande engagerad tränare för ungdomarna. Bild: Niklas Ohlson Bild: Niklas Ohlson

Hon valdes in i styrelsen för ett år sedan och tar nu över styret i förbundet.

– Ett ärofyllt uppdrag att få vara ordförande för Svenska Volleybollförbundet. Jag tackar för förtroendet och ska verkligen jobba för att förvalta det så bra jag bara kan. Det blir till att sätta fart direkt. Här finns mycket viktigt och spännande att jobba med och jag ser fram emot att göra det tillsammans med övriga styrelsen, personalen och alla de vi representerar ute i rörelsen, säger Annika Sjöberg vill volleybollförbundets hemsida.

ANNONS

Hon blir den andra kvinnliga ordföranden i Svenska Volleybollförbundet.

LÄS MER:Eldsjälen är van att möta på volley

60-åriga Annika Sjöberg har varit spelare, tränare, styrelseledamot och ordförande i Kungälv volley genom åren. Det senaste åren har hon varit kassör och ungdomstränare. Kungälv volley har inte haft något seniorlag i seriespel på två säsonger, men fyller väl upp sina ungdomsgrupper.

LÄS MER:Så lockades ungdomarna till Kungälv volley

ANNONS