Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Toppen med toppkänning för IK Kongahälla – tredje raka segern

William Magnusson Skoglund är med för att bidra offensivt och helst göra mål. Nu kom säsongens första fullträff i Kongahällas segermatch mot Vejby.

Det tog några matcher, men nu snurrar Kongahällas lagmaskin allt stabilare, starkare och snabbare. Mot Vejby kom tredje raka segern.

– Det ser bra ut. Det har varit tre matcher på sex dagar. Man är lite sliten i kroppen. Vi är ett bra och kompakt lag som har fått ihop det, vi kämpar och sliter för varandra, tycker William Magnusson Skoglund, som satte 1–0 efter 19 minuter hemma mot Vejby.

Det var hans första mål för säsongen.

– Otroligt skönt att sätta dit den. Jag har haft mina lägen och som jag borde ha gjort mål på innan, säger William Magnusson Skoglund.

Han har haft problem med ljumskar och åkt på covid-19. Därför missade han första delen av säsongen. Nu är han med fullt ut igen.

– Jag ska vara med framme i anfallen och skapa chanser, säger Magnusson Skoglund om sin roll i laget.

Yousef Mohammad utökade IKK:s ledning efter 23 minuter. Vejby reducerade i slutet, men kom aldrig närmare än så. Matchen slutade 2–1 till Kongahälla, som nosar strax bakom topplagen.

– Vi var med från början mot ett lag som kommer långt ifrån söderut och hade en jobbig bussresa i benen. Och vi sätter våra lägen, säger William Magnusson Skoglund.

Han fortsätter:

– Vi är ett ganska nytt lag som jobbar för varandra. Det ger resultat. Nu har vi tre vinster i rad, men är inte nöjda där. Vi ska ännu högre upp och vet att vi har kapacitet för det.

Det bevisades inte minst i torsdags borta mot dåvarande serieledaren Vinberg, med två snabba mål och vändning till 2–1-vinst i slutminuterna.

– Serieledarna på bortaplan, storm ute och en ganska blöt plan, det känns grymt skönt. En tuff match, de är duktiga och har bollen mestadels av tiden och vi krigar på. Vi gjorde fyra byten ganska tätt eftersom vi skulle spela redan på lördag igen och avbytarna kom in med bra energi och är med och bidrog till vändningen. En stor eloge till vår unge målvakt Theodor Ferm, som gör en helt fantastisk match och håller kvar oss i den fram tills vändningen, lyder Kongahällas assisterande tränare Joakim Holms analys av den matchen.

Nu väntar en kanonmatch för Kongahälla, med derby mot Ytterby på Yttern på fredag.

Fotboll

Division 3 sydvästra Götaland herr

IK Kongahälla – Vejby IF 2–1 (2–0)

Mål: William Magnusson Skoglund, Yousef Mohammad.

Bra: Den kompakta kämpande lagmaskinen.

Vinbergs IF – IK Kongahälla 1–2 (1–0)

Mål: Eric Kallberg, Erik Blick.

Bra: Theodor Ferm i målet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.