”Tjejerna är mycket stolta” – så gick det för Ytterbys insamling till Ukraina

18 lag och många privatpersoner antog utmaningen från Ytterby IS F08-lag. Det samlades in ett femsiffrigt belopp till stöd för Ukrainas krigsoffer.

ANNONS

Tränaren Karin Möller är nöjd med vad tjejerna Ytterbys F08 lyckades åstadkomma. Tanken var att få andra lag och privatpersoner att springa runt Svarte Mosse, med start och mål vid Kottens motionscentral i Fontin. För varje varv som klarades av fick den som sprang plikta med att swisha tio kronor till Rädda Barnens hjälp till Ukraina.

– Det gick jättebra. Vi fick in 25 000 kronor totalt med sponsorer, som Inlands försäkringsbolag, och alla andra som sprang. Det var 18 olika lag och privatpersoner, men jag vet inte hur många vi blev som sprang, säger Karin Möller.

Rädda Barnen fanns på plats för att dela ut ballonger.

ANNONS

– Det var jättelyckat och blev en bra stämning där uppe.

Var händer med gruppen i YIS F08-lag när de ror i land ett sådan här projekt?

– Det var med och arrangerade, var delaktiga och peppade dem som var där. Och delade ut godis. Det skapade en sammanhållning, efteråt tänkte vi ”Gud, vad har vi gjort!”. Tjejerna är mycket stolta och folket runtomkring var positiva. Det här sammansvetsat laget och det är kul, menar Karin Möller.

Kanske blev det även en boost för konditionen, som kommer väl till pass när seriespelet startar i april.

ANNONS