Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Tidig ispremiär för IFK Kungälv

IFK Kungälv är tillbaka på isen. Under fredagen gav de sig ut i Oasen för ett första ispass för säsongen.
– Det är grymt att vara igång igen, säger nyförvärvet Hugo Andersson.

Under fredagseftermiddagen var det till slut dags för ispremiär för IFK Kungälv.

– Det är skönt att slippa backen och gruset ett tag. Det är gött att bryta av lite, säger Hugo Andersson, och fortsätter:

– Jag brukar egentligen inte gilla att gå på is. Man brukar vara så dålig efter sommaren. Vi får se hur det går. Nu har man bara varit på isen några minuter men de första skären känns helt okej, haha.

”Känns inspirerande”

Hugo Andersson kommer från IFK Vänersborg och är ett av årets nyförvärv för IFK Kungälv. Han har tränat med laget sedan april, men fredagens träning var första på is med nya laget.

– Det känns inspirerande kan man lugnt säga. Det ska bli skoj att komma igång med matchspel framöver också. Det är kul med nytt lag och framförallt Kungälvs visioner, säger han.

Visionerna lockade

Just IFK Kungälvs visioner och lagbygge verkar vara något som lockat hit Hugo Andersson.

– Det är kul med en klubb med visioner och att man siktar framåt. Klubben redovisar väldigt bra resultat och det känns jättebra, säger han och fortsätter:

– Det känns som att den typen av visioner är allt för ett lag. Det ligger något i luften och man vet att alla tar i lite extra och pushar varandra lite extra.

Var det något som låg bakom att det blev IFK Kungälv för dig?

– Ja absolut. Framförallt som yngre känner man väl att man vill gå till en klubb som har visioner som lag.

Landslagsman

Förutom spel i IFK Vänersborg har Hugo Andersson dessutom tränat och spelat med flera ungdomslandslag. Seriepremiären är fortfarande drygt två månader bort, och tills dess hoppas Hugo Andersson att han och de andra nyförvärven ska hitta in i Kungälvs spel.

– Först och främst handlar det om att komma igång med spelet i laget. Vi är ganska många nya. Så först och främst hoppas jag att vi kan komma igång med det men sen också att klättra i serien.

– Sen får landslagsuppdrag och sådant komma som det kommer. Just nu är det fokus på Kungälv.

Tidigare på is i år

Säsongens första isträning för IFK Kungälv kommer i år något tidigare än andra år. Dels på grund av att klubben vill ha det så, och dels på grund av att laget inte kommer kunna träna i Ale Arena de närmsta veckorna.

– Vi har ett lite annat upplägg i år. Det pågår renovering i Ale arena och den går inte att använda innan vecka 42, säger tränare Anders Uhlin och fortsätter:

– Det innebär att alla Göteborgslag med omnejd får ett stort avbräck. Det är enda hallen i området, men nu har vi gjort det bästa med den lösning vi har.

Lösningen har blivit Vänersborg där man planerar att träna en gång i veckan för att komplettera rink-träningen.

– Det är inte optimalt och det är inte så att vi får de bästa träningstiderna där heller. Men det är en del av den här försäsongsrutinen som vi har så länge vi inte har en egen hall. Utifrån nuvarande omständigheter känns det som en bra och trygg lösning, säger Uhlin.

Många nya ansikten

IFK Kungälv har inför säsongen förstärkt laget en hel del och tagit in sammanlagt sju spelare.

– Det känns väldigt bra i laget tycker jag. Vi har haft en relativt stor omsättning i truppen. Vi pratar sju spelare in i truppen. Det är klart att de besitter en stor kompetens. Vår konkurrenssituation är betydligt större än tidigare, säger Uhlin.

Hur ser det ut med truppen, är den klar för säsongen?

– Vi kommer inte göra något mer om vi inte åker på massa skador. Vi bygger ett ungt lag med egna och lokala produkter. Nu är det upp till de här spelarna att konkurrera om platserna. Truppen känns spännande tycker jag, säger Anders Uhlin.

Efter fredagens första is-träning väntar nu några veckor av försäsong innan tävlingssäsongen drar igång borta mot Lidköpings AIK 30 oktober. Hemmapremiären ligger några veckor senare, 13 november, mot UNIK Bandy.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.