Thornberg om Komarken: ”Går inte att förklara bort att vi bara tog 13 poäng”

FC Komarken avslutade den tunga säsongen med att besegra serietvåan Partille. Tränaren Anders Thornberg ger sin syn på säsongen.

ANNONS

FC Komarken spelar i division 5 nästa år. Det har varit klart i ett par veckor. Kanske kom till slut säsongens höjdpunkt för FCK, när lagets bäste målskytt Shvan Kamal slog in sin åttonde fullträff för året, det var segermålet på övertid mot topplaget Partille i sista matchen. Där säkrades platsen som nästjumbo och Komarken slapp i alla fall nesan av att bli allra sist i tabellen.

– Partille hade mycket att spela för och gjorde sitt yttersta. Ingen kan ta ifrån oss den segern. Vi gör det riktigt bra, gör det som ett lag och det vi har pratat om. Då går det oftast bra, säger Anders Thornberg.

Ingen fart utan Ferrari

I våras hoppade han på tränarsysslan för fjärde gången i FC Komarken, när nye tränaren Junior Orantes hade lämnat laget efter bara några (riktigt dåliga) matcher i säsongsupptakten. Anders Thornberg fick tillfälligt ordning på skutan, men sedan har inte bollarna rullat FCK:s väg.

– Känslan är att Komarken har legat där nere ett par år och en tabell ljuger aldrig. Det går inte att förklara bort att vi bara tog 13 poäng. Sedan har truppen varit tunnare i år. Spelare som är viktiga för oss har blivit skadade och borta i långa perioder. Det är spelare som hade höjt många andra spelare i laget, säger Anders Thornberg och nämner Fernando Echenique Ferrari och Kenny Lam som två tunga avbräck.

– Oflyt, fast det är inte därför vi åker ur. Vi räckte inte till och har inte klarat av det.

Anders Thornberg och Komarken tar ett break just nu. Framtiden vet han inte mycket om.

– Vi har inte diskuterat något om tränare. Det är nog lugnt och stilla i 14 dagar, sedan börjar jobbet med vem som ska träna och hur det ska se ut i klubben. Jag har inte funderat så mycket på vad som händer sedan, säger han.

ANNONS