Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Therese Berg, trimmer, och skippern Sanna Mattsson (till vänster) slutade fyra i Womens trophy, Bild: Niklas Ohlson
Therese Berg, trimmer, och skippern Sanna Mattsson (till vänster) slutade fyra i Womens trophy, Bild: Niklas Ohlson

Therese Berg nöjd fyra i Nordea Womens trophy

Kungälvs enda tävlande representant vid match race-regattan i Marstrand, Therese Berg från Kärna, är i hamn igen. Hon och Sanna Mattssons team slutade fyra i Nordea Womens trophy.

Mattssons seglartjejer startade Marstrandsäventyret i torsdags med att med liten marginal ta sig vidare till lördagens finalpass.

– Vi är nöjda med att vi tog oss till semifinal. Det var ett tufft kval och vi fick lite straff, men vi tog oss vidare, säger trimmern Therese Berg från Kärna..

I semifinalen blev det – precis som förra året – stopp mot Johanna Bergqvists team i två raka race.

– Bergqvists team är jätteduktiga, vi nådde inte upp till deras matchnivå. Men vi är jättetaggade att komma igen och slå dem nästa år, då vill vi upp på pallen. Bergqvist vann startprocedurerna, men sedan var det jämnt i fart racet runt. Vi låg och tuggade bakom.

LÄS MER: Therese Berg från Kärna – det lokala inslaget i årets Match cup i Marstrand

Det var inte något toppenväder under finalpassen.

– Det var riktigt blött. Men vi gillar när det regnar och väl ute på banan märker vi det inte. Det är värre för på publiken. Vi tog oss upp på klipporna efteråt. Där var det mycket regnklädda och trogna fans.

Vad händer sen med dig och Sanna Mattssons gäng?

– Först semester, sedan har vi faktiskt tänkt att segla Tjörn runt. Vi ser det som en trevlig fikasegling, men när väl tävlingsnerven kommer igång vill vi vinna där också, säger Therese Berg.

Danska öppna mästerskapen i augusti och senare SM finns med i tävlingskalendern. Om det blir start för Mattssons återstår att se.

– Vi har spanat på de tävlingarna, men inte bestämt oss än, säger Therese Berg.