Annie Eenfeldt, Emil Logg, Max Grundström, Julia Ullsten, och Ella Thorbard ska försöka kvala in till TV-pucken med Göteborg. Totalt finns åtta Kungälvs-fostrade spelare i de två lagen.
Annie Eenfeldt, Emil Logg, Max Grundström, Julia Ullsten, och Ella Thorbard ska försöka kvala in till TV-pucken med Göteborg. Totalt finns åtta Kungälvs-fostrade spelare i de två lagen. Bild: Niklas Ohlson

Taggade KIK-lirare kvalar till tv-klassikern

I helgen startar kvalet till klassikern TV-pucken. I Göteborgs två lag hittar vi åtta spelare med Kungälv hockey-anknytning.

ANNONS

Emil Logg och Max Grundström känner pirret. Till helgen är det upp till bevis när Göteborg spelar kval till TV-pucken.

– Det ska bli spännande och kul att spela matcher igen. Det är en stor turnering och jag har kollat mycket på TV-pucken, särskilt när det har närmat sig för en själv. Det är nervöst och taggat och en ny grej att få representera något annat än klubblaget, säger Max Grundström.

Emil Logg är optimist inför helgens intensiva kval i Tranås. Ettan i gruppen går vidare, samt de bästa tvåorna.

– Nervositeten släpper där. Och jag tror att vi går vidare, säger han.

ANNONS

– Jag tror att vi kommer att gå långt. Hoppas vi går hela vägen, säger Max Grundström.

Spelat ihop länge

Emil Logg är center i Kungälvs IK:s U16.

Vilka egenskaper har tagit dig till Göteborgs lag i TV-pucken?

– Min spelförståelse och att jag är smidig, säger han.

Max Grundström och Emil Logg har spelat ihop sedan de första skären i Kungälvs hockeyskola. I våras valde Max att gå vidare i karriären och spela med Frölunda.

– Det kändes rätt självklart. Jag ville byta förening och känna en ny miljö, berättar Max, som ser skridskoåkning och lagkänsla som sina bästa egenskaper.

I Frölunda spelar även Affe Rapp, Emil Åberg och Filip Henriksson, tre gamla lagkamrater från Kungälv och nu även i TV-pucklaget.

Varför har KIK så många spelare med?

– Det har varit mycket eget driv från spelarna själva. Samtidigt har jag haft otroligt bra tränare, engagerade som vet vad jag har för mål, menar Max Grundström.

– Vi har haft många bra spelare i -06 och en stor trupp hela vägen, säger Emil Logg.

Ella Thorbard, född -06, Julia Ullsten, -07, och Annie Eenfeldt, -08 (den enda i åldersklassen i distriktslaget), är att uttagna till slutspelstippade Göteborgs flicklag i TV-pucken, som kvalar i Tranås nästa helg. De har Kungälvs IK som gemensam nämnare, men är aktiva i flera lag. Ella Thorbard spelar med Hovås damer i ettan, ett allianslag för Hanhals och Skärgården för flickor, samt KIK:s U16. Annie Eenfeldt spelar med Kungälvs 08:or och Göteborgs HC:s flicklag, medan Julia Ullsten numera enbart representerar GHC.

Hoppas på fler tjejlag i framtiden

Ella Thorbard, känd i hockeykretsar som en spelare med bra skridskoåkning och puckkontroll, har varit uttagen tre gånger till TV-pucken (tyvärr inställt 2020).

– Det är roligt att vara med och jag har fått många upplevelser. Gör ert bästa och tro på er själva, är hennes råd till Julia och Annie.

– Lite nervöst är det, med det känns ändå bra, säger Julia Ullsten, en stark spelare med bra spelförståelse.

– Det är bara att gå ut och spela vårt spel och göra det vi ska, menar Annie Eenfeldt.

Annie Eenfeldt är back i Kungälv, men extra forward i Göteborg.

– Jag har bra spelförståelse och är väldigt coachbar. Jag tar åt mig vad tränarna säger, förklarar hon.

Tjejhockeyn börjar sakta växa till sig i distriktet. Klubbarna har tjejer som spelar med killar, men få har egna flicklag. Ella Thorbard, Annie Eenfeldt och Julia Ullsten hoppas att nästa generation ska ha egna lag.

– Det har varit många tjejer i hockeyskolan, säger Annie Eenfeldt.

– Om tjejhockey ska växa måste det måste det till fler ishallar och mer istid. Och att de börjar i låga åldrar, anser Ella Thorbard.

Slutspelet i TV-pucken för både pojkar och flickor spelas i början av november i Mariestad.

ANNONS