Victor Andersson och Ytterby föll i toppmötet med Tölö.
Victor Andersson och Ytterby föll i toppmötet med Tölö. Bild: Niklas Ohlson

Tölö tog segertåget – YIS kvar på perrongen

Stryk mot Tölö och där gick i praktiken tåget för serieseger för Ytterby.
– Med 99 procents risk har det gjort det. Vi hade behövt få resultatet med oss, samtidigt som Landvetter tappar momentum, säger tränare Robert Tartagni i YIS.

ANNONS

Tölö har gjort flest mål i division 3 mellersta Götaland, Ytterby näst flest. Upplagt för målfest? Jo, men så blev det inte. Tölö vann med matchens enda mål, som kom med dryga kvarten kvar av andra halvlek.

– Matchen som sådan är jag relativt nöjd med. Tölö är det bästa laget vi har mött och vi blev inte svishade av banan. Tölö började furiöst och vi fick slita oerhört första 20-25 minuterna. Samtidigt kom de inte till mer än halvlägen, menar Robert Tartagni.

Ytterby snackade ihop sig och gjorde några ändringar till andra halvlek. Det gjorde att laget kom bättre till sina motståndare. Andreas Olsson fick göra en jätteräddning i mål och Fredrik Strand hade en boll inne, men målet dömdes bort.

ANNONS

– Obegripligt att det inte godkändes. Det var kanske en lite handpåläggning, men domaren tyckte att han drog i tröjan. Det borde vara fysisk omöjligt i det läget. När Tölö gjorde mål fick Tobias Sanne en hand i ansiktet. Han kan blåsa för det, men också fria.

Ytterby hade också en träff i ribban på övertid.

Ytterby är från nu inställda på att de tre sista matcherna spelas för äran.

– Vi fokuserar på vår glädje och kärlek till fotbollen, lovar tränare ”Taggen”.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Ytterby IS – Tölö IF 0–1 (0–0)

Bra: Andreas Olsson i mål och mittbacksklippan Albin Granbacke.

ANNONS