Surte/Karebys pigga helgfirare glänste i Fridas bandycup

I helgen var det bandyfest för unga tjejer med Frida bandycup i Vänersborg. Självklart fanns Surte/Kareby på plats med flera lag.

ANNONS

Det kan vara trögt att ta sig upp ur sängen på helgerna. Det gäller däremot inte när det är bandy och Fridas bandycup.

– Matcherna är roligast men det är jättekul mellan matcherna också säger Ava Dyrfelt och Alice Leetma i F12-laget.

Och matcher blev det. Första dagen spelades tre-fyra matcher, innan fritidsaktiviteterna med spel, lek och sömn på hotellet tog vid.

– Det är alltid kul att spela cuper för då får man möta lag långt bortifrån och från Norge, som man inte har mött tidigare, tycker Agnes Ytterberg och Tove Svensson i F13.

För vissa av lagen var det cupdebut.

ANNONS

– Det var första gången de två yngsta lagen var med i Frida bandycup och där var det full rulle både på isen och i omklädningsrummet, säger en trött men mycket nöjd Rikard Svensson, en av ledarna för de yngsta lagen.

Han får medhåll av kollegan Fredrik Olofsson, som coachar de två äldre lagen.

– Från ledarhåll är det en glädje att få leda dessa tjejer och se vilka framsteg de tar säsong för säsong. På träning jobbar vi alltid med skridskoåkning, passningar, skott och spelförståelse och det är fantastiskt att det också realiseras på match, säger han.

F12-laget gick till final, men där blev Villa Lidköping för svåra. F11- och F10-laget vann sin serie, medan F13-tjejerna missade slutspelet men vann söndagens mellanrunda.

ANNONS