Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Uhlin och IFK Kungälv i vinterns möte med Laik. Bild: Linus Olsson
Viktor Uhlin och IFK Kungälv i vinterns möte med Laik. Bild: Linus Olsson

Supercupen mot ett avgörande – IFK om läget inför Laik

IFK Kungälv har spelat två oavgjorda matcher (6–6 mot Nässjö, 3–3 mot Gripen) i Supercupen sydvästra, försäsongsturneringen för de allsvenska lagen. Nu väntar Laik i en vinna-eller-försvinna för bägge lagen.

Träning i Vänersborg på stor is, sedan ett pass i Lödöses ishall, vila en dag, träning i Oasen och match mot Laik i Supercupen. Så ser en vecka ut för IFK Kungälv när Ale arena har renoverats och inte öppnar förrän om några veckor.

– Så här långt är jag supernöjd efter förutsättningarna. Jag tycker att det är ett enormt driv och nyfikenhet bland spelarna, ett driv till att bli bättre. Det är en tydlig skillnad mot förra säsongen. Det är kul som ledare att se hur processen växer. Det växer fram en tydlig bild av vad vi vill göra, hur vi ska agera och spela. Det har sett bra ut, säger tränaren Anders Uhlin i IFK Kungälv, som valt att inte spela träningsmatcher utan gå in i cupen direkt.

– Konkurrensen blir tuffare när vi inte har så många matcher. De har inte lika många chanser att visa oss ledare vad man vill.

IFK möter Lidköpings AIK i sin tredje match i den något haltande Supercupen. Laik ledde serien, men fick rejält stryk av Gripen i torsdags (2–7), laget som IFK spelade 3–3 emot förra helgen.

– Vi måste vinna för att ha chansen kvar till slutspel nästa helg. Och vinner vi så är Laik borta. Och alla är friska i laget.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.