Sunnanängs efter ödeshelgen: ”Vi får inte ihop det riktigt”

2–4 mot IF Boltic i fredags och 2–4 mot Ljusdals BK under söndagen. Det blev en tuff helg för IFK Kungälv med två tvåmålsförluster. Nu har kvaltåget definitivt gått och IFK står kvar på perrongen.

ANNONS
|

Trots drömstart förlorade IFK Kungälv söndagens match mot Ljusdals BK med 2–4.

Redan efter 18 sekunder gav Robert Thelin hemmalaget ledningen, framspelad av Daniel Strömquist. Men nästan direkt där efter, i matchens andra minut, kvitterade gästerna.

Gästerna gjorde ytterligare två mål innan IFK Kungälv kunde svara. Återigen var Robert Thelin inblandad, men den här gången som passningsläggare när han spelade fram Lukas Persson till 2–3. Perssons mål var det sista i den första halvleken och Kungälv gick till paus med ettmålsunderläge.

I den andra halvleken lyckades inte IFK Kungälv komma närmare. Istället gjorde Ljusdal ytterligare ett mål till och fastställde slutresultatet 2–4.

ANNONS

Samma siffror som fredagen

Samma resultat som inledde Kungälvs helg när laget föll mot IF Boltic i Jontefondsmatchen. Då gjorde Patrik Sunnanängs och Hugo Andersson lagets mål.

– Det var två matcher i riktigt dåligt väder och vi förlorade kampen. Vi borde vara bättre i de här matcherna, det var förhoppningen, men vi får inte ihop det riktigt, säger Patrik Sunnanängs.

Han tvingades kliva av matchen i mot Boltic med känningar och stod över mot Ljusdal. Men stämningen och besvikelsen i laget efter de två förlusterna och en missad kvalchans, den känner han av.

– Det är ganska tufft. Vi såg något annat framför oss inför säsongen och vi hade en fantastisk säsong fram till influensor och covid. Efter det har vi inte nått nivån vi hade i början av säsongen.

Det återstår fyra matcher av säsongen, nästa redan på onsdag då IFK och Boltic ska göra ännu ett försök att genomföra mötet i Karlstad. Matcherna har ingen större betydelse för den här säsongen, men desto mer för framtiden.

– Det är jätteviktigt. Det handlar om att få en känsla efter säsongen, att vi tar de här fyra matcherna och skapar en go’ känsla. Vi visar det för omvärlden och för spelare vi vill få hit, menar Patrik Sunnanängs.

Det är lika viktigt att för att få spelare att fortsätta?

– Ja. När det har varit jobbigt så kan vi ändå ta med oss något. Det är stor skillnad med en bra känsla som hänger kvar.

Hur ser du själv på en fortsättning?

– Jag ser positivt på det och hoppas att vi hittar en lösning tillsammans.

Bandy

Allsvenskan herr

IFK Kungälv – IF Boltic 2–4 (2–2)

Målskyttar: Patrik Sunnanängs, Hugo Andersson

IFK Kungälv – Ljusdals BK 2–4 (2–3)

Målskyttar: Robert Thelin, Lukas Persson.

ANNONS