Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ella Martinsson på Tosca KL, Göteborgs hästsportklubb, red felfritt i lag-SM:s första omgång. I andra omgången blev det tuffare och ponny tröttnade. Bild: Privat
Ella Martinsson på Tosca KL, Göteborgs hästsportklubb, red felfritt i lag-SM:s första omgång. I andra omgången blev det tuffare och ponny tröttnade. Bild: Privat

Succésäsongen är över – Ella och Sanna nådde målet

Romelandaryttarna Ella Martinsson, Sanna Delemark och lagledaren Louise Johansson är hemma igen efter SM-äventyret på Strömsholm. Där nådde de sitt mål ihop med kamraterna i Göteborgs hästsportklubb.

Ella Martinsson och Sanna Delemark och deras lagkamrater har gjort en succésäsong. Det fanns inga för svåra hinder när Göteborgs hästsportklubb gick helt rent igenom ponnyallsvenskan i hoppning som nykomling i serien. Det gav en plats till Sverigefinalen i lag-SM på klassiska Strömsholm under helgen som gick.

LÄS MER: Ella och Sanna redo för stora ryttaräventyret i lag-SM

LÄS MER: Romelandaryttarna finalklara för lag-SM på Strömsholm

Där klarade de sig vidare till andra omgången, som var det primära målet med hela resan. De sju bästa gick vidare.

– Allihop gjorde jättefina rundor. Sanna Delemark gjorde en av de bästa rundorna jag har sett henne göra. Isak Walter rev sista hindret, men hade ridit jättebra fram till dess. Ella Martinsson klarade alla svårigheterna, säger lagledaren Louise Johansson, som har sin bas i stallet i Bredsten.

Trötta ryttare och ponnys till slut

Egentligen var finalen tänkt för sex lag, men flera lag hamnade på samma poäng med enbart en rivning och då fick sju lag ställa upp i andra omgången.

LÄS MER: Magnifik Martinsson med silverglans vid hopp-DM

– Där fick vi inte till det riktigt. Ella hade det svårt i andra omgången, hennes ponny (Tosca KL) var inte riktigt med. Men hon har en ung ponny. Vi var trötta, både ryttare och ponnys, och hoppade inte klart, utan valde att utgå. Det var samma bana, men bara några timmar mellan omgångarna att ladda om på. Vi är också orutinerade med fyra ryttare som har debuterat på den här höjden i år. Men vi är nöjda. Det är väldigt stort att gå vidare från första omgången och uppfylla målet. Helt otroligt, tycker Louise Johansson.

Det gjorde att Göteborg slutade sjua i SM. Laget är kvar i högsta serien även 2022.

– Vi siktar på att ladda om inför nästa år för att ta en finalplats. Förhoppningsvis kan vi locka ytterligare ryttare som är sugna och att de som har varit med och ridit i år vill köra även nästa säsong. Nu vet vi vad det handlar om och kan ta med oss det här i framtiden.

Bra erfarenhet

Då kanske de kan ta upp kampen med SM-guldmedaljören Runsten och de andra lagen som fick vi slåss om medaljerna i omhoppning.

– Det var väldigt kul att vara där och bra erfarenhet. Vi i laget bodde tillsammans och käkade och tjötade ihop. På området gick alla lagklädda, några hade hejaramsor. Då blir det en rolig stämning.

I år kördes tävlingarna inomhus. På grund av pandemin flyttades ponnyallsvenskan fram. Den brukar i normal fall avgöras på våren, med final i början av sommaren. Förhoppningsvis går tävlingarna in på sitt vanliga schema 2022.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.