Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Succé-SM för Kungälvs roddklubb

Tolv medaljer varav fyra i guld blev facit för Kungälvs roddklubb när sprint-SM i rodd avgjordes under helgen.
– Det har gått fantastiskt bra, säger klubbens tränare Mattias Carlsson.

Fyra guld, fem silver och tre brons. Sprint-SM i rodd blev en succé för Kungälvs roddklubb (KRK) när det avgjordes i Hjälmsjön i Örkelljunga.

– Det har gått fantastiskt bra. Hela tävlingen avgjordes lördag så vi stannade kvar nere i Skåne och firade med en trevlig kväll tillsammans med grill och gott, berättar KRK:s tränare Mattias Carlsson.

Samtliga race under sprint SM avgörs över 500 meter.

Kungälvs guld bärgades på både junior- och seniornivå. Bland seniorerna stack kanske Annie Nyman ut extra. Hon stod för dubbla segrar, både individuellt och i dubbel tillsammans med AnnLouise Johansson. Det tredje senior guldet stod Elin Brischewski, Maja Wennroth, Per Ingemar Bujalla och Emil Lundqvist för när de vann den mixade klassen.

Även på juniorsidan kom guldet i den mixade klassen. Där var det Maja Karlsson, Nils Rönblom, Moa Lundqvist och Simon Karlsson som stod som vinnare.

Skulle gått i Halmstad

SM-tävlingarna skulle egentligen avgjorts i Halmstad under SM-veckan. Efter att den ställts in var det länge osäker huruvida sprint-SM skulle kunna genomföras. Men när restriktionerna lättade för några veckor sedan bestämdes att SM skulle bli av.

– Detta var första regattan vi var i väg på sedan september 2019 i Hamburg, berättar Carlsson och fortsätter:

– Det var osäkert in det längsta om det skulle bli av men det blev bestämt för ett par veckor sedan när restriktionerna lättade.

Satsat på att återaktivera

SM-tävlingarna förra året blev precis som det flesta andra tävlingar inställda. Något som inneburit svårigheter i att hålla igång aktivitet och medlemmar. Men inför SM-tävlingarna har Kungälvs roddklubb gjort en satsning för att aktivera medlemmar igen.

– På seniorsidan har vi lyckats få ihop ett stort gäng, och det var många som uppskattade att vara igång igen, säger Carlsson och tillägger:

– Det handlar inte bara om guld och medaljer utan även det sociala och allt runtomkring. Där har vi gjort en stor insats för att försöka få tillbaka de som hamnat vid sidan om i och med corona.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.