Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stukad Wester väntas snart tillbaka – men krassligt i Kungälvs HK på målvaktssidan

I helgens allsvenska handbollsmatch såg det illa ut för rutinerade niometaren Daniel Wester. Ingen stor fara, tror assisterande tränaren Fredrik Simonsson i Kungälvs HK. Däremot verkar målvakten Jonathan Öby bli borta en längre tid.

Daniel Wester kunde inte fortsätta matchen för Kungälvs HK mot Drott i helgen som gick.

– Det var en stukning. Det är inte första gången det händer. Han tejpar bägge fötterna och det brukar bli ganska bra. Han är gammal i gamet och förhoppningsvis är han med till helgen. Han har inte tränat måndag och tisdag, men ska känna på det på torsdag, säger assisterande tränaren Fredrik Simonsson.

Kungälv har i stället drabbats av skador och sjukdomar på målvaktssidan. Jonathan Öby, som var tänkt som backup för nye Fredrik Landin, har saknats ett tag. Det var en gammal skada som dök upp igen.

Öbys knä säger stopp

– Knäskålen har flyttat på sig. Det har hänt förut med samma knäskål, nu hände det igen. Troligen är han borta hela säsongen. Första prognosen sa fyra månader, det är så gott som hela säsongen. Han ska göra en magnetröntgen.

Förre målvakten och numera sportchefen David Larsson har ryckt in bakom Fredrik Landin, men var sjuk i helgens match. Det var egentligen storspelande Landin också.

– Landin tränade inte dagen innan och är hemma i början av den här veckan. Vi ville flytta matchen mot Drott, men det var för tätt inpå, säger Fredrik Simonsson.

I stället har Kungälv hittat en eventuell ersättare i Hilmer Adolfsson, född 2002. Han debuterade mot Drott, som han också har en bakgrund i när han studerade i Halmstad.

Wiik tränar igen

– Han kommer från Strömstad och har hjälpt oss lite under Partille cup. Nu har han kommit till oss på riktigt. Han var tänkt att vara på tillväxt som målvakt nummer tre, har spelat i B-laget och med dispens i juniorlaget. Hilmer ingår i vår träningsgrupp. Vi får se hur vi gör, det växer inte målvakter på träd.

Sebastian Wiik har missat hela hösten på grund av skada. Han har försiktigt börjat träna med laget.

– Han är på väg tillbaka, förhoppningsvis kan han vara med efter jul, då får vi fler alternativ. Han har börjat träna med laget, men får inte ha fullkontakt än.

Med segern mot Drott i helgen klev Kungälv upp på kvalplats mot handbollsligan. På lördag möter KHK Tyresö borta.

LÄS OCKSÅ: Kungälvs parahandbollslag spelade historisk hemmamatch

LÄS OCKSÅ: En lång dags färd mot seger för Kungälv HK

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.