Storvinst för Kungälv - Kör över HK Varberg i viktiga mötet

Viktiga poäng stod på spel när tabellfyran Kungälvs HK tog sig an Varberg i Mimershallen. En hetlevrad match mellan två västkustlag, där hemmalaget skulle visa sig starkare. Kungälvs herrarna ger därmed ett starkt formbesked, och visar att dom vill ta plats i toppstriden i år.

|

Lördagens andra handbollsmatch i Mimershallen skulle utspela sig mellan Kungälvs HK och HK Varberg. De båda lagen låg på samma poäng inför mötet men bortalaget låg en placering över i tabellen, en tredjeplats, på målskillnad. Kungälv inledde starkt och skaffade sig tidigt en tremålsledning. Första halvlek bjöd på mycket känslor, och det var tydligt att viktiga poäng stod på spel. Efter dryga kvarten hade det redan gjorts 15 mål i matchen och fyra utvisningar hade utdömts. Hemmalaget kopplade dock i slutet på första halvlek greppet om matchen och gick till halvtid med med siffrorna 17-11. Kungälv hade mycket att tacka sin målvakt Johan Bergström som stod för en fenomenal insats.

Fullständig urladdning från hemmalaget

En sexmålsledning i halvtid gjorde dock inte att Kungälv saktade ner på tempot, utan fortsatte ånga på i andra halvlek. Hemmalaget drog ifrån och ledde snabbt med hela tio mål. Känslorna i matchen gjorde sig synliga genom att Varbergs nummer 31, Morten Damgaard drar på sig ett rött kort i inledningen av andra halvlek och efter det var det proppen ur. Kungälv visar sig från sin bästa sida och kör över Varberg fullständigt. Johan Bergström i Kungälvsmålet gör en fantastisk match och framåt blir både Isak Hane och Alexander Regen sexmålskyttar.

Kungälv med i toppstriden

Kungälvs tränare Pontus Wiklund är nöjd med lagets insats efter matchen.

– Jag tycker att vi håller oss till det vi hade beslutat oss för och vi avgör matchen efter första tio minuterna i andra halvlek, säger Pontus Wiklund.

Han berättar vidare att laget hade jobbat med bland annat sitt anfallsspel inför matchen, och han trycker på att man har försökt hitta tålamod framåt. Än finns det dock inte tid att andas ut, då laget har match borta mot Kärra redan på tisdag.

– Vi ska nå våra delmål som vi satt i gruppen, och det kommer alltid vara hårt slit för att stanna i toppen. Nu är det match på tisdag igen så det gäller att ladda om inför den matchen, säger Pontus Wiklund.

Matchen slutar 29–19 till Kungälv och kliver därmed upp på en andraplats i tabellen.

Handboll Allsvenskan

Kungälvs HK – HK Varberg 29–19 (17–11)

Mål: Alexander Regen 6, Isak Hane 6, Adam Jöhnsson 4, Hannes Rybo 3, Emil Lennartsson 2, Emil Bramming 2, Sebastian Wiik 2, Simon Örtelind 2, Hannes Högström, Henrik Rhåsson.

Bra: Johan Bergström, Isak Hane, Adam Jöhnsson, Alexander Regen.