Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilda Nordenstam i KS bandy jobbar på kanten i ett möte med AIK. Bild: Niklas Ohlson
Tilda Nordenstam i KS bandy jobbar på kanten i ett möte med AIK. Bild: Niklas Ohlson

Storstryk för KS bandy – kunde inte följa upp F17-succén

Efter fem minuter kunde KS bandy jubla. Då satte Evelina Sköld ledningsmålet på Vilma Fischers hörna. Sedan vände allt mot borta mot AIK.

AIK trummade på och hade gjort fyra mål dryga kvarten i matchen. Till slut fick KS-tjejerna åka hem med en 1–10-förlust i trunken.

– Vi gör många bra grejer, men också för mycket individuella misstag som vi måste jobba med för att få bort. Det gör att vi inte orkar stå upp och få ihop det, säger tränaren Annika Lundberg i KS bandy.

Hemmalaget AIK har förstärkt med förra Västerås-stjärnan Malin Persson, som gjorde sin andra match, och har i snitt sju år mer av rutin per spelare, plus åtskilliga kilon. Sådant märks mot lag som KS bandy, där snittåldern ligger på runt 17 år.

– Det är många år i de viktiga åldrarna. Men AIK har inte kommit upp i sin fulla kapacitet än. Det är ett nytt sammansatt lag, konstaterar Annika Lundberg.

KS bandy har inlett elitserien med tuffast möjliga motstånd i AIK och Västerås. Nu väntar lag på en annan nivå: Skirö hemma nästa helg, sedan bortamatcher mot Skutskär och Sandviken.

– Då gäller att tagga till. Nu måste vi försöka och det gäller att vara på topp. Och att alla håller sig friska, säger Annika Lundberg.

Vann stort F17-cup

Tilda Nordenstam är bara 16 år, men har ändå hunnit vara med ett tag. Så här känner hon efter AIK-matchen.

– AIK är ett väldigt bra motstånd. De spelar annorlunda än lagen vi brukar möta. De droppar mycket, har snabba omställningar och kommer framåt i hög fart. Det är svårt att hänga på, vi gjorde det så bra vi kunde. Vi tappade in mål som vissa av dem var rätt onödiga, vi borde ha markerat spelarna mer. Jag tror att vi hade kunnat dra ner på målen om vi varit mer uppmärksamma, säger Tilda Nordenstam.

KS bandy F17 jublar efter seger i NorDan cup. Bild: Privat
KS bandy F17 jublar efter seger i NorDan cup. Bild: Privat

Hon var med i KS bandys F17-lag som gjorde succé förra helgen i NorDan cup i Vetlanda, en turnering som har fått ersätta World cup, med enbart svenska lag. KS-tjejerna kom inte dit med något favoritskap. Fast det var inget som laget brydde sig om när de väl fick upp ångan.

– Vi hade inte tänkte att vi skulle gå så långt, eftersom vi inte hade spelat ihop med 07:orna och de yngre innan. Det var lite svajigt i början, vi hade haft några träningar innan cupen, men när vi sedan spelade våra första matcher fick vi en bra känsla.

Dagen innan finalen hade KS bandy förlorat mot Villa Lidköping, laget som senare skulle bli finalmotståndare.

– Då var vi trötta i benen och hade ingen energi. Men inför finalen laddade vi upp och trodde på oss själva – och tog hem det, berättar Tilda Nordenstam.

Elitserien dam

AIK bandy – KS bandy 10–1 (5–1)

Mål: Evelina Sköld.

Bra: Anna Egeberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.