Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Storstryk för Kongahälla/KFF mot Blåvitt: ”Tjejerna hade ett leende på läpparna”

Helt nedslagna och jättedepp efter 0–7 hemma mot överlägsna serieledarna IFK Göteborg? Snarare ett försök till leende och en insikt om att IK Kongahälla/Kungälvs FF hade möjlighet att lära sig ett och annat.

I huvudtränare Marwan Mohammads frånvaro – han befann sig på kurs i Stockholm – fick de tre assisterande tränarna leda laget denna regniga lördagseftermiddag för matchen i division 3B damer.

Att beskriva gästande Blåvitt, som faktiskt hade med sig en del supportar som till och med hängde upp en del banderoller, som överlägsna är ett understatement.

IFK hade på de fyra föregående matcherna vunnit samtliga, gjort hela 34 mål och släppt in blott tre baljor. Efter två gånger 45 minuter hade målskörden på Kongevi utökats med sju mål medan antalet insläppta förblev intakt.

– 0–7 i baken – det är inte ofta man har det. Men tjejerna hade ett leende på läpparna för de visste att de hade tagit ut sig och kämpat, säger Christer Steinsson, assisterande tränare i IKK/KFF.

Försvarstänk i 90 minuter

Steinsson kunde inte annat än hylla gästerna.

– Blåvitt hade jätteskönt ungt lag som spelar jättefin fotboll. Det visste vi om innan, säger Steinsson.

– Däremot vet man inte, av det jag har sett i två-tre matcher i serien, hur de kommer att spela. De byter taktik hela tiden. I vissa matcher vill de ha mycket boll, i andra inte. Det som de tränar på gör de sedan under matchen, säger han.

Så det här var nästan en träningsmatch för IFK?

– Det känns nästan så i den här serien. De vinner nästan alltid stort. Torslanda lyckades göra tre mål (kampen vann IFK med 7–3 – reds.anm), så man vet ju innan man går in i den sådan här match att det blir försvarstänk rätt igenom, säger Steinsson.

– Det var det vi försökte med idag, att vara lite mer fysiska. Idag fick vi ju frisparkarna emot oss. Inget att säga om domaren för det var rätt.

”Det enda vi säger”

IFK gjorde 1–0 redan efter tre minuter på en straff men kort därefter hade de rödtröjade ett friläge.

– Det hade varit kul att ha fått in den chansen och fått se hur det hade blivit då. Vi hade kanske säkert förlorat ändå men ett mål hade kanske gjort något, menar Steinsson.

Ni har en viss tendens att släppa in mål tidigt?

– Precis! Vi är aldrig med när domaren blåser! Det är det enda vi säger i omklädningsrummet innan match. Vad som händer? Tja...de är inte tillräckligt påkopplade, säger han om spelarna.

– Det är nästan så att vi får börja med att säga att domaren blåser igång andra halvlek. Vi vann ju mot Älvängen hemma för att vi gick in för det från start när matchen började.

Förlorat med fler mål

Man får ta det positiva med sig samt hitta ljuspunkterna. Som när IFK, vid ledning 4–0, hade ett avslut som tog i båda stolparna innan bollen stannade på mållinjen.

– Bra räddning, Ellen! hördes uppmuntrande ord från bänken till målvakten Ellen Karlsson.

Eller att laget, i förhållande till lokalkonkurrenterna Kode IF och Ytterbys B-lag, förlorat med mindre siffror (0–14 respektive 0–8).

– I en sådan här match handlar det om att minimera antalet mål men ändå försöka kämpa och spela fotboll i 90 minuter. Och det tycker jag att vi gjorde idag, säger Steinsson.

Och ni slipper IFK Göteborg nästa säsong?

– Det lär vi göra, ha ha!

Noterbart i övrigt var att kampen enligt uppgift sågs av cirka 180 personer medan antalet närvarande på herrmatchen några timmar senare på samma arena mellan Kongahälla och Hestrafors var 40.

Fotboll

Division 3B Göteborg damer

Kongahälla/KFF-IFK Göteborg 0–7 (0–0)

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.