Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Storpublik i kanotens hjärta – nöjd Nilsson hemma igen efter JVM-äventyret i Ungern

Kungälvskanotisten David Nilsson är hemma igen efter JVM i Szeged i Ungern. Det blev ingen framskjuten placering, men väl en dos erfarenhet och en go´ känsla efter att ha tävlat mot de bästa inför storpublik.

David Nilsson från Kungälvs kanotklubb gjorde sitt första junior-VM. Han ställde upp på 500 meter K2 med Victor Skagerö från Jönköping, samt i K2 mix med Örebro-tjejen Emelie Ferguson. Bägge K2-kanoterna tog sig till semifinal. Konkurrensen var stenhård och det blev stopp i semin båda gångerna, fast bara halvsekunden från att nå B-finalerna.

– Min tanke är att jag är nöjd med vår insats. Vi fick väldigt bra lopp, Victor och jag persade, men det var väldigt tufft. VM är inte lätt. Fast Victor och jag är hur nöjda som helst, det fanns inget vi kunde förbättra i loppet. Det var precis att det inte räckte. Synd, men vi hade inget mer. Ledarna tyckte också att vi gjorde väldigt bra lopp, det fanns inte mycket mer att säga om det, säger David Nilsson.

Sommar och storpublik

Han och Emelie Ferguson slog också sitt personliga rekord i mix-klassen. Fast det var mindre uppseendeväckande, eftersom det var första gången de tävlade ihop. De hade bara kört ihop på träningsläger innan.

Kanot i Szeged och Ungern är som längdskidor i Holmenkollen och Norge. Ungrarna var helt dominerande i mästerskapet och vann medaljligan klart. Det var en upplevelse att bara vara där och tävla, med storpublik och fortfarande ljumma sommarkvällar.

– Szeged och Ungern är kanotsportens hjärta. Det är väldigt stort där. Vi fick höra om att det var många tusen där och tittade. Det är väldigt stor skillnad jämfört med lilla Sverige. Här är det tränare och några föräldrar i publiken, säger David Nilsson.

Nu återstår två tävlingshelger. David Nilsson ska först tävla i Besättningsregattan i Katrineholm och sedan i Höstregattan i Jönköping.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.