Stopp i Skoghall för IBK Kungälv – måste vinna hemma

Första kvalmatchen mot allsvenskan gick inte vägen för IBK Kungälv. Skoghall var för starka och nu krävs seger i Mimershallen på torsdag.

ANNONS
|

IBK Kungälvs kval mot allsvenskan är den högsta nivå som laget har spelat på. Mot Skoghall borta hängde IBK Kungälv bra med i första halvan av matchen.

– Första 20 minuterna gör vi riktigt bra defensivt. De skapade inte många chanser, medan vi skapade en del. Det var en del spelvändningar som vi skulle ha hängt, säger tränaren Pauli Kobalej i IBK Kungälv.

Men sett till hela matchen så gjorde hemmalaget två mål för varje fullträff hos Kungälv. Till slut stannade det vid en 3–7-förlust för IBK Kungälv i Karlstad.

Diagonal skicklighet

– Vi började med tre femmor för att kunna trappa upp mot slutet. Vi gör misstag i andra perioden och Skoghall får två snabba mål. Vi får visserligen 2–3, men vi hänger inte med. Skoghall kör mycket diagonalt, de är duktiga på det. Vi försökte trycka på med tio gubbar, men det gav ingen jätteeffekt.

ANNONS

Playoff 1 spelas i bäst av tre och IBK Kungälv måste vinna hemma på torsdag för att få till en tredje och avgörande match i Karlstad.

– Vi är revanschsugna. Vi har en plan för hur vi ska vinna, men den ska inte stå i tidningen. Det tar vi på torsdag när vi har slagit dem …Vi har slagit dem hemma och har bara en förlust på 19 matcher i Mimershallen. Skoghall har respekt för Mimershallen, de gillar inte golvet där.

Innebandy

Kval till allsvenskan herr playoff 1H

Skoghalls IBK – IBK Kungälv 7–3 (1–1, 3–1, 2–1)

Mål: Oscar Liberg 2, Linus Svahn.

Bra: Marcus Björsander, som varit borta i runt tio veckor. Han gick in och höll ihop det bakåt med bara en träning i benen.

ANNONS