Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pingistalangen Anton Grankvist är glad över att prisas av Kungälvs kommun. Bild: Privat
Pingistalangen Anton Grankvist är glad över att prisas av Kungälvs kommun. Bild: Privat

Stipendiaten Anton Grankvist: ”Otroligt skönt”

Bordtennisspelaren Anton Grankvist har varit på akademiläger i bordtennis i Eskilstuna hela veckan. Och han har precis fått veta att han är får Årets idrottsstipendium från Kungälvs kommun.

– Det känns otroligt skönt att få betalt för att vara med i tävlingar framöver. Det är många timmars träning bakom och många läger i sommar, säger Anton grankvist, som tävlar för Hålta IK.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det ska gå till att vara med i internationella tävlingar. Men det är svårt i coronatider. Nu är det rätt oförutsägbart. Jag hoppas att det blir till hösten.

Hur har det varit för dig att träna under pandemin?

– Ganska bra, men när de låste hallarna var det svårt att träna. Jag fick ta mig till andra ställen. Det var rätt bra, men mycket färre motståndare. Nu har de börjat komma tillbaka igen.

LÄS MER: De får Kungälvs kommuns idrottspris

Lägret i Eskilstuna kom som en nyttig input för Anton Grankvist. Det tolv spelare uttagna till lägret, utvalda av pingisakademin.

– Det är väldigt bra sparring. Jag utvecklas, det är jag säker på, säger 17-åringen.

Han har en mild CP-skada och tävlar delvis i paraklasser. Det är där han tillhör eliten i Sverige, med ett USM-guld från i höstas. Men han slåss även om en plats i Håltas division 3-lag, tillsammans med tvillingbrodern Lukas Grankvist.

– Jag är betydligt bättre i para, såklart. I de friska klasserna är det lite svårt att hänga med ibland. Fast det ger bra sparring.