Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åke Stakkestad i JVM-matchen mot Ryssland. Bild: JOEL MARKLUND
Åke Stakkestad i JVM-matchen mot Ryssland. Bild: JOEL MARKLUND

Stakkestad om snöpliga slutet på JVM: ”Känns fortfarande tomt”

Åke Stakkestads JVM-äventyr hann knappt börja innan det var över. Hela turneringen ställdes in efter covid-smitta bland lagen.

Kungälvs IK-fostrade hockeytalangen Åke Stakkestad, till vardags i allsvenska BIK Karlskoga, hade spetsat in sig på karriärens höjdpunkt hittills – JVM i Kanada. Det började bra med tre segrar mot Österrike, Ryssland och Slovakien, innan turneringen abrupt stängdes ner efter att fem spelare bland deltagarlagen testats positivt för covid-19.

– Det kändes tomt när det skedde på det sättet. Det gick så fort, från en inställd match till att hela turneringen stängdes ner. Det känns fortfarande tomt. Åker man ut i kvartsfinalen eller liknande, då vet man att det är andra faktorer som gör det, säger Åke Stakkestad, i skrivandets stund tillbaka i lägenheten i Karlskoga, isolerad i väntan på resultatet på ännu ett PCR-test.

Laget åkte hem på nyårsafton. Innan hemresan testades hela laget. Två i och runt laget blev kvar, målvakten Jesper Wallstedt och lagets fotograf hade testats positivt.

– De får sitta ensamma kvar på hotellrummet i tio dagar. Man tycker verkligen synd om dem.

Förhoppningsvis blir de inte allvarligt sjuka, eftersom det är krav på dubbelvaccinering för att få åka med på ett JVM.

Åke Stakkestad hann i alla fall få med sig några bra upplevelser med sig hem. Han tycker helhetsintrycket är gott både för honom personligen på isen och för Juniorkronorna.

– Det var jäkligt kul med hockey i Kanada, det är så stort där. Det var kul att bara få uppleva matcherna och själva turneringen. Det gick väldigt bra för mig mot Österrike, bra mot Ryssland, ett av de förhandstippade topplagen som vi krossade, medan hela laget var mindre bra mot Slovakien. Ändå vann vi med 3–0, säger anfallaren, som hade en offensiv roll i andralinan, en roll som han gillar.

– Vi hade kunnat bygga vidare på det. Vi hade guldchans och jag är 100 procent säker på att vi hade fått spela final mot Kanada.

19-årige Åke Stakkestad blir för gammal för Juniorkronorna nästa säsong. Men än lever hoppet om mer spel med laget.

– Förhoppningsvis kan turneringen tas upp igen den här säsongen i maj. Det hade varit kul att få avsluta det vi började.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.