Muataz Hayek och Kongahälla väntar på mål och poäng.
Muataz Hayek och Kongahälla väntar på mål och poäng. Bild: Linus Olsson

Spelartapp och förluster – Muataz om tuffa starten i Kongahälla

Muataz Hayek har fått en kämpig start som tränare för IK Kongahälla. Två förluster, inga mål och flera spelare borta. Nu är det klart att förra årets lagkapten Florian Brahimi flyttar hem till Skövde efter bara en match.

ANNONS

Mot Landvetter fick Muataz Hayek laborera rejält i laguppställningen. Rutinerade Sören Reuterwall var avstängd efter utvisningen, anfallaren William Magnusson Skoglund var sjuk och mittfältaren Douglas Montonen skadad, medan Florian Brahimi, som agerat spelmotor under sin tid i Kongahälla, har tackat för sig i IKK-dressen och flyttat tillbaka till Skövde.

Den sistnämnde borde vara det största tappet. Eller?

– Florian är en jättebra gubbe. Men vi har bara spelat två matcher, så det är inte någon jättestor förlust. Det som känns mest är att vi saknar en truppspelare. Vår trupp är redan liten och så tappar vi en gubbe till. Mot Landvetter hade vi kallat upp fyra juniorer från P17-laget. Och Ludde Holgersson var med från start. Alexander van Mameren (hoppade in i slutet av först halvlek när David Ledius drog baksidan) var jätteduktig. Och Yousef Mohammad (byttes in i anfallet i slutet och son till J- och damtränaren Marwan) skulle haft straff. Den var solklar! tycker Muataz Hayek.

– Vi har inte bara gamlingar i Kongahälla, utan även några 16-17-åringar som är duktiga, ler han.

Fem nya in i startelvan

Jämfört med startelvan mot Ytterby så plockade IKK-tränaren in Mathias Holmström i målet, Daniel Ledius i backlinjen, Carl Gustafsson som start på yttermittfältet och Ludvig Holgersson i backlinjen, samt Daniel Larsson bredvid Tobias Mikaelsson i anfallet. Stenungsunds-förvärvet Mikaelsson var den ende renodlade anfallaren i förstauppställningen.

Tobias Mikaelsson, rutinerad anfallare i Kongahälla.
Tobias Mikaelsson, rutinerad anfallare i Kongahälla. Bild: Linus Olsson

– Larsson bredvid gjorde ett jättebra jobb. De finner varandra. Vi saknade tryck och samspel mot Ytterby, det tycker jag vi finner mot Landvetter. Plus att ihop med Arvin Shojaee får de till en treenighet som fick till mycket, men som tyvärr inte fick utdelning på det spelet och lilla övertaget, säger Muataz Hayek.

Daniel Larsson ryckte in som anfallare i IKK.
Daniel Larsson ryckte in som anfallare i IKK. Bild: Linus Olsson

Han utvecklar sin analys av matchen:

– I första halvlek spelade vi bra och skapade mycket chanser. Vi skulle ha kunnat trycka in både ett och två mål. I andra halvlek tog Landvetter över mer och mer, sista 20 minuterna var det dem för hela slanten. Ändå fick vi ett tryck i slutet och kunde fixa situationen som skulle ha varit straff. Det känns lite hopplöst när vi är så nära.

LÄS MER:”Holken” nära att hålla tätt i comebacken

LÄS MER:Kongahällas måltorka i ösregnet – tungsprunget mot seriefavoriten

Nästa lördag väntar bortamatch mot Kortedala.

ANNONS