Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arvin Shojaee gjorde ett av Kongahällas tre mål när IKK på lördagseftermiddagen på hemmaplan vann över Skene med 3–0 och därmed tog sin tredje raka seger. Bild: Linus Olsson
Arvin Shojaee gjorde ett av Kongahällas tre mål när IKK på lördagseftermiddagen på hemmaplan vann över Skene med 3–0 och därmed tog sin tredje raka seger. Bild: Linus Olsson

Spelare i Kongahälla till akuten – axel hoppade ur led

Kongahälla vann lördagens hemmamatch mot Skene med 3–0 men Albin Tjärnlund kunde inte slutföra matchen. I en duell hoppade hans ena axel ur led och Albin fick uppsöka sjukhus.

Nyförvärvet har startat alla matcherna sedan han kom till Kongahälla men lär inte spela på några matcher.

– Det var en duell där han skulle täcka ut en boll. En motståndare klev över honom, så att Albin landade olyckligt, säger Joakim Holm, assisterande tränare i Kongahälla.

– Han fick åka till akuten. Axeln är ur led – jag såg kulan. Hur länge han blir borta beror helt på om man behöver operera honom eller inte, säger han.

– Han hade riktigt ont när han gick av planen. Jag skulle tro att han är borta i några matcher.

För att lägga ytterligare sten på börda drabbades Carl Gustafsson av sitt tredje gula kort och är därmed avstängd i nästa seriematch.

Fler på träning

Lördagens seger med 3–0 hemma på Kongevi var Kongahällas tredje raka seger efter att ha haft en trög inledning på säsongen i division 3 mellersta Götaland.

Vad är det som har hänt?

– Vi har fått tillbaka några killar som har varit skadade och vi har fått in nya killar. Vi har kunnat vara fler på träningarna, säger Holm.

– Under våren har det ibland inte varit mer än tolv-tretton spelare på träningarna. Med flera spelare kan vi ha bättre träningar och få upp tempot. Det avspeglar sig direkt för man kommer till match med högre tempo.

Ayarna styr på mitten

Enligt Holm var den första halvleken inte bra från Kongahällas sida där laget var ”trögstartat”.

– I den andra halvleken får vi en straff som vi sätter. Efter det gör vi det bättre men det känns inte jättetryggt förrän vi gör 2–0 i 75:e minuten och så 3–0 i 78:e minuten, säger Holm.

Hur skötte sig nyförvärvet Reuben Ayarna med förflutet i bland annat Gais och finska ligan?

– Han gör det bra. Som vanligt. Han bidrar med ett lugn på mitten. Han försöker diktera tempot och är bollskicklig, säger Holm.

– Även om han inte är ledare utan spelare, så tar han en ledarroll på planen. Han styr mycket och berättar var någonstans på planen han vill ha folk. Vi har sagt till honom att detta är helt OK, säger Holm om Ayarna som förstår svenska men kommunicerar på engelska.

Kryss för Ytterby

I fredags spelade Kongahällas seriekollega Ytterby IS match då man hemma på Ytterns IP tog emot Hestrafors.

Kampen slutade 2–2 där YIS låg under efter första halvlek med 0–1. Ytterbys mål gjorde av Daniel Alexandersson och Johan Lassila.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland

IK Kongahälla-Skene IF

3–0 (0–0)

Målskyttar IKK: Carl Gustafsson, Arvin Shojaee och Angelo Malesic.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.