Soligt och storpublik – så gick det i historiska derbyt

Soliga september visade sig från sin bästa sida med storpublik (174 personer) på Kareby hed. Det gav energi till Diseröds SK i första derbyt någonsin mot Kareby IS.

ANNONS
|

Nu var det slut på serielunken på Kareby hed, för ett derby är något extra även i fotbollens division 6. Unga och tekniska Kareby tog emot rutinerade Diseröd, som i snitt är både tio år

äldre och tio kilo tyngre än sina motståndare. Och det blev avgörande i det historiska derbyt, som slutade med DSK-seger 4–2.

– Det var inget snack. Kareby är unga och vill spela fotboll längs backen. Men man vinner inga matcher på bollinnehav. Det var ett ställningskrig i början, men våra omställningslägen skapade ett hot och darr hos Kareby. De försökte att spela runt, men i andra halvlek tog vi ett kliv upp och då brister den frejdiga fotbollen. Det går inte att spela sig ur varje situation, analyserar Eskil Nordenborg, Diserödsprofil både på och utanför planen.

ANNONS

Lärdom för Kareby

Han passar på att ge en liten pik till Kareby-lägret, som ofta har lyft fram sin goda kapacitet.

– Det var första gången vi möttes och det var skönt att ta ner dem på jorden efter deras höga svansföring – ”vi är bra och har slagit division 3-lag”. Det gäller att spela efter vad man kan och inte efter vad man vill. Det är något som kommer med åldern, säger Eskil Nordenborg, som samtidigt tror att Kareby kommer bli bättre med tiden mer rutin och kilo att vila på.

Kareby får se det som läropengar.

– Inte orättvist, men framför allt inte rättvist. Men Diseröd ville absolut inte förlora den här matchen, så det märktes att det var juniorer mot seniorer. Kareby vinner avsluten med 20 mot åtta men Diseröd. Av tio dueller inte betydde något, så vann vi åtta. Av dueller som betydde något vann Diseröd åtta av tio. Grattis Diseröd, men de skall akta sig nästa år, lovar Morten Eriksen, tränare i Kareby.

Fotboll

Division 6B Göteborg herr

Kareby IS – Diseröds SK 2–4 (1–2)

Mål Kareby: Arvid Davidsson 2.

Mål Diseröd: Linus Carlström, Christopher Karlsson, Anton Karlsson, Aram Mohammed.

ANNONS