Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sofie Sjöberg om historiska segern

Sofie Sjöbergs mästerskapsdebut blev dramatisk. Men efter seger som satt långt inne hoppas hon att laget ska kunna spela utan press i kommande matcher.
– Vi kom inte upp i nivån vi har, säger hon.

Sofie Sjöberg och Sverige fick en dramatisk start på EM. Men efter att ha vänt ett 0–2 underläge till 3–2 i set klarade svenskorna i slutändan av att ta en viktig seger i premiären mot Finland.

– Det var jobbigt att spela. Alla i laget kände att vi inte kom upp i nivån vi vet vi har. Det var väl extra nervigt för att det är stort mästerskap och första matchen. Vi kände inte igen vårt eget spel. Det löste sig till slut, men det var stressigt i början, säger Sofie Sjöberg om den historiska segern.

Hur är mästerskapskänslan än så länge?

– När vi anlände här möttes vi av det turkiska laget i lobbyn. Då kände man att, ”vi såg dem på OS förra veckan och nu är de här”. Det är på riktigt nu och det är skitkul att få vara med om det, säger Sjöberg.

Måstematch för Sverige

Matchen mot Finland var lite av en ”måstematch” för Sverige. För att ta sig vidare ur gruppen krävs det att laget är bland de fyra bästa. Genom torsdagens seger har laget skaffat sig poäng som kan bli viktiga. Samtidigt var Finland ett av lagen där Sverige inför har störst chans att vinna.

– Det fanns säkert undermedvetet att om det är någon match vi ska vinna är det mot Finland. Vi tycker att vi på pappret borde vinna den matchen, så det var skönt att vi lyckades annars hade det varit tufft, säger Sjöberg och tillägger:

– Det är skönt att vi har den segern med oss nu. Jag hoppas vi kan spela utan press nu i kommande matcher. Allt från och med nu är en bonus.

Under helgen väntar två tuffa matcher mot först Rumänien och sedan Turkiet.

– Premiären är avklarad och jag hoppas att vi kan spela och njuta av att vara i EM. Vi vet att matcherna bara blir tuffare och tuffare, men det är bara att bita ihop och köra tänker jag, säger Sofie Sjöberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.