Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs HK kan vara nöjda. Danske Emil Bramming flyttar till KHK. Bild: Linus Olsson / Kungälvs HK
Kungälvs HK kan vara nöjda. Danske Emil Bramming flyttar till KHK. Bild: Linus Olsson / Kungälvs HK

Snabb dansk stänger Kungälvs HK-truppen

Kungälvs HK fyller sista luckan inför kommande allsvenskan. Danske vänstersexan Emil Bramming har skrivit på för två säsonger.

Lagkaptenen och spelmotorn Daniel Wester lämnar Kungälvs HK när hans sambo, Sävehof-Stjärnan Linnéa Pettersson, blir proffs i Tyskland. För Emil Branning gäller det omvända. Han flyttar hit till sin tjej, Trine Wacker Mortensen, vänstersexa i Sävehof sedan två år tillbaka.

Emil Bramming är 26 år och har gjort sju säsonger med Høj elite i näst högsta serien i Danmark. Han har fostrats i Roskilde och TMS Ringsted och kommer från en riktig handbollsfamilj, med två bröder som lirar i danska högstaligan.

Svävar snyggt från kanten

– Jag är en snabb och kontringsstark vänstersexa som är bra på att läsa av spelat. Jag har ett bra sväv från kanten som ger mig olika möjligheter när det gäller mina skottvarianter, säger han till Kungälvs HK:s hemsida.

– Jag har stort intresse för handboll och har också länge följd svensk handboll. Jag har hört bra saker om Kungälv som klubb.

Efter säsongen, som slutade med kvalförlust mot Önnered i kampen om en plats i handbollsligan, tappade Kungälvs HK både högersexan Andreas Franz och vänsterkantens Jesper Filén. I gengäld återvänder Simon Thorbjörnsson från Kärra och nu hämtas också Emil Branning.

Cupspel i höst

Senioransvarige Christoffer Persson i KHK säger så här om tillskottet:

– Vi tog kontakt ganska tidigt. Vi visste inte mycket om honom först, men pratade länge och har sedan sett matcher och klipp. Nu har vi även träffat honom och fått en bra känsla. Det är en duktig spelare och verkar vara en jätteskön kille.

Är truppen stängd nu?

– Ja, nu är det klart.

I måndags togs träningen upp igen och ska fortsätta fram till midsommar. Inför kommande säsong får Kungälv och de andra lagen en nytt upplägg där de kan vässa formen.

– Vi ska vara med i Svenska cupen. Den är ny och det ska bli spännande.

Kungälvs HK:s silly season:

IN: Hannes Rybo (Anderstorp), Henrik Råsson (Sävehof), Simon Thorbjörnsson (Kärra), Isak Hane (kom från Alingsås i vintras, först på lån, nu permanent i KHK), Emil Branning (Høj). Simon Örtelind (kom från Torslanda inför förra säsongen, men blev långtidsskadan innan allsvenskan han dra igång. Ses som ett nyförvärv).

UT: Daniel Wester (klubb ej klar), Andreas Skoglund (klubb ej klar), Andreas Franz (slutar), Jesper Filén (Alingsås HK).